Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Έκαψε 2.500 στρέμματα-Επιχειρούν πάνω από 150 πυροσβέστες

Metrosport Team03 Απριλίου 2024

Για τέταρτη μέρα καίει η πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πιέρια Όρη και επεκτάθηκε δυτικά, στα όρια με τον Νομό Κοζάνης. 

Μετά από τις προσπάθειες εκατοντάδων πυροσβεστών, εθελοντών, υλοτόμων και κατοίκων της περιοχής κατάφεραν να την περιορίσουν και σήμερα (3/4) η κατάσταση είναι βελτιωμένη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, που μίλησε στο ΟΡΕΝ η φωτιά έχει κάψει 2.500 στρέμματα τα οποία είναι μεικτό δάσος.

«Οι οξιές δεν έχουν πάθει ζημιές, στα πεύκα πέρασε η φωτιά έρπουσα, έχουν καεί κάποιοι κάποιες συστάδες πεύκων αλλά δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο όπου η φωτιά εξελίσσεται σε διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου επιχειρούν σήμερα 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones.

Υπενθυμίζεται ότι ένας εποχικός πυροσβέστης, που ήταν όμως εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.