Φωτεινός για Νέα Τούμπα: «Ο Ιβάν Σαββίδης εγγυάται την χρηματοδότηση του έργου - 80-100 εκατ. το κόστος»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2022

Ο Γιάννης Φωτεινός, συνιδρυτής της εταιρείας που έχει αναλάβει να τρέξουν το πρότζεκτ της Τούμπας, μίλησε στο Metropolis 95.5

«Είναι ευχαρίστησή μας, έχουμε εμπειρία στα δύσκολα έργα. Χαίρομαι γιατί μετά από χρόνια έχουμε πολλά έργα στη Θεσσαλονίκη» είπε αρχικά και συνέχισε για το χρονοδιάγραμμα: «Κάθε χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι σφιχτό ή μεγάλο, αυτό εξαρτάται πάντα από διάφορους παράγοντες. Δηλαδή από το πόσο οργανωμένο είναι το σύστημα που θα το υλοποιήσει, από τους μελετητές και την διοίκηση του ΠΑΟΚ μέχρι τις αρχές που πρέπει να είναι υπεύθυνες. 

Αν όλοι οι «παίκτες» συνεργαστούν αρμονικά και σωστά τότε πραγματικά μόνο η κακοπιστία μπορεί να το σταματήσει. Είναι σφιχτό, αλλά είναι ρεαλιστικό. Βλέπω και την διοίκηση του ΠΑΟΚ με πόσο αγάπη και φροντίδα το έχει αγκαλιάσει. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε ώστε το 2026 ο ΠΑΟΚ να μπει στο νέο του σπίτι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν.»

Για την χρηματοδότηση σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ θετικό για τον ΠΑΟΚ ότι ο Ιβάν Σαββίδης εγγυάται την χρηματοδότηση του έργου. Ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στην ΑΕΚ γίνεται αυτό. Οι ομάδες δεν εγγυήθηκαν την χρηματοδότηση του έργου. Χωρίς να είμαι ειδικός, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να βρεθούν πόροι. Η κυβέρνηση το οφείλει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό το καθορίζει η διοίκηση του ΠΑΟΚ, εμείς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες τους.»

Για το πως το πρότζεκτ θα γίνει διαδραστικό με τον κόσμο: «Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει πάρει μία πρωτοποριακή απόφαση. Δεν ξέρω αν στο διεθνές περιβάλλον οι οπαδοί έχουν συμμετάσχει ποτέ στην απόφαση για το σχέδιο. Αυτή η ιδέα, οι οπαδοί να εκφράσουν την γνώμη τους με διαδικτυακή ψηφοφορία, σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η διοίκησή του ζητάνε από τον φίλαθλο κόσμο να αγκαλιάσει το πρότζεκτ. Οπως εξηγήσαμε, μέχρι τις 30 Αυγούστου πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη φάση και μετά είναι απόφαση του ΠΑΟΚ το πότε θα το επικοινωνήσει με τον κόσμο. Φαντάζομαι ότι θα γίνει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.»

Για το κόστος του γηπέδου με τα νέα δεδομένα: «Θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή που θα δώσουμε στο νέο γήπεδο. Υπάρχουν πολλές παράμετροι και τώρα δεν θα είναι ακριβής η εκτίμηση. Η αρχική ήταν γύρω στα 80 εκατ. αλλά ίσως ξεπεραστεί. Θα έλεγα ότι θα κοστίσει από 80-100 εκατ. Υπάρχουν και χορηγοί και επιχορηγήσεις από το κράτος, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ του ΠΑΟΚ, ξαναλέω, εγγυάται για την χρηματοδότηση, είναι ευεργέτης της ομάδας.»

Τόνισε ότι: «Ολη η ομάδα μας θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να αποτελέσει ένα τοπόσημο για την πόλη. Τα όνειρα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την διοίκηση εμείς θα προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε Είναι πολύ σωστό που το νέο γήπεδο θα γίνει στην έδρα του ΠΑΟΚ, θα είναι δεμένο με αυτή την γειτονιά.»

Κατέληξε λέγοντας: «Στο μετρό είμαστε τεχνικοί σύμβουλοί. Δημιουργήθηκαν προβλήματα κατά την διάρκεια το έργου, κυρίως με τα αρχαία, αλλά μπορώ να πω ότι μέχρι το τέλος του 2023, παρότι δεν εκπροσωπώ την διοίκηση του μετρό, θα λειτουργήσει. Οσον αφορά το fly over αυτό που μπορώ να πω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να τρέξει το έργο. Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. Μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει αναπτυχθεί. Είναι εφικτό το 2026 στη Θεσσαλονίκη να υπάρχουν δύο νέα υπέροχα έργα, η Νέα Τούμπα και το fly over.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.