Φορολογικές δηλώσεις: Ερχονται αλλαγές σε τεκμήρια και e-αποδείξεις

Metrosport Team18 Μαρτίου 2021

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι επίκεινται αλλαγές στα τεκμήρια και στις ηλεκτρονικές αποδείξεις ενόψει της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεις που ξεκινούν μετά το Πάσχα. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποδεχθεί τις εισηγήσεις, φορέων, λογιστών και ειδικών ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση τόσο τα τεκμήρια, όσο και στις αποδείξεις.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν οι σχετικές εισηγήσεις, η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα και πιθανή εφαρμογή τους θα φέρει πολλές στρεβλώσεις και αδικίες. Οι αλλαγές στα τεκμήρια και τις e- αποδείξεις που επίκεινται πάντως θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα ισχύσουν για εφέτος και εν μέρει πιθανότατα για το 2022, για το διάστημα δηλαδή που η πανδημία φρενάρει την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

Έτσι λοιπόν το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει έκτακτες παρεμβάσεις στα τεκμήρια διαβίωσης και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που αφενός θα αποτρέψουν επιβαρύνσεις και αφετέρου θα δώσουν ανάσες στους φορολογούμενους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο, πριν δηλαδή ξεκινήσει η υποβολή των φετινών φορολογικών, οι οποίες και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.