Formula 1: Συγκλονιστική μάχη με νικητή τον Χάμιλτον στο Μπαχρέιν

Metrosport Team28 Μαρτίου 2021

Την πρώτη του νίκη στη νέα σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο πρώτο Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα του Μπαχρέιν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε μετά από ένα φινάλε για γερά νεύρα του Μαξ Φερστάπεν που πάλεψε μέχρι τέλους για την καρό σημαία.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε πρώτος και παρά το ότι αντιμετώπισε πρόβλημα στο διαφορικό που παρουσιάστηκε από τον πρώτο γύρο είχε τη πρωτοπορία μέχρι τον 18ο γύρο.

Τότε πέρασε μπροστά ο Χάμιλτον λόγω της στρατηγικής της Mercedes. Ο Άγγλος μπήκε νωρίτερα στα πιτς, στον 14ο γύρο για να αλλάξει τη μέση γόμα με τη σκληρή.

Από την πλευρά της, η Red Bull αποφάσισε να βάλει ο Φερστάπεν τη μέση γόμα στο πρώτο πιτ-στοπ και τη σκληρή στο δεύτερο. Για να συμβεί αυτό, ο Ολλανδός περίμενε μέχρι τον 18ο γύρο για τη δική του πρώτη στάση, κι έτσι το undercut του Λιούις δούλεψε με άνεση και ο Χάμιλτον πέρασε πρώτος.

Στη συνέχεια, ο Χάμιλτον έκανε το δεύτερο πιτ-στοπ στον 29ο γύρο, βάζοντας τη μέση γόμα και βγήκε 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό. Εχόντας φρέσκα ελαστικά σε σχέση με τον Φερστάπεν μείωνε ραγδαία τη διαφορά και ανέκτησε την πρωτοπορία στον 40ο γύρο όταν ο πιλότος της Red Bull μπήκε για το δικό του δεύτερο πιτ-στοπ.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Φερστάπεν ήταν αυτός που ψαλίδιζε τη διαφορά και πέντε γύρους πριν το φινάλε έφτασε σε απόσταση βολής.

Στον επόμενο γύρο, ο Ολλανδός έκανε την επίθεσή του, από την εξωτερική μάλιστα της στροφής 4, και πέρασε τον Χάμιλτον. Όμως, το έκανε εκτός των ορίων της πίστας που έχει θέσει η FIA.

Έτσι, οι αγωνοδίκες έδωσαν την εντολή στη RBR να διαβιβάσει στον Φερστάπεν ότι η ποινή 5 δευτερολέπτων δεν θα εφαρμοστεί εκ των υστέρων, αλλά έπρεπε εκείνη την ώρα, στην πίστα να παραχωρήσει τη θέση του πίσω στον Χάμιλτον. Όπερ και εγένετο.

Ο Ολλανδός προσπάθησε να περάσει ξανά τον Άγγλο στο υπόλοιπο του αγώνα. Όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής με μαεστρία κράτησε πίσω του τον 24χρονο και πανηγύρισε τη νίκη.

Το βάθρο συμπλήρωσε τερματίζοντας στην 3η θέση ο Βάλτερι Μπότας.

Τέταρτος ο Λάντο Νόρις με τη McLaren και πέμπτος ο Σέρτζιο Πέρες που εκκίνησε τελευταίος λόγω μηχανικού προβλήματος που τον άφησε ακινητοποιημένο στο γύρο σχηματισμού και τον ανάγκασε να εκκινήσει από τα πιτς.

Επίσης, από τη μάχη αυτή έλειψε ο Πιέρ Γκασλί και η Alpha Tauri, μετά την επαφή που είχε o Γάλλος στον 4ο γύρο με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, και η οποία τον άφησε χωρίς εμπρός πτέρυγα και σταδιακά τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λεκλέρ, Ρικιάρντο, Σάινθ, Τσουνόντα (πρώτος του αγώνας και οι 2 πρώτοι του βαθμοί) και Στρολ.

Δείτε τη βαθμολογία οδηγών και τη βαθμολογία κατασκευαστών

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.