Formula 1: Ράσελ σε Mercedes, Μπότας σε Alfa Romeo, Άλμπον σε Williams

Στέφανος Αβραμίδης09 Σεπτεμβρίου 2021

Έντονη μεταγραφική εβδομάδα στη Formula 1 ενόψει του πρωταθλήματος του 2022.

Την αρχή έκανε ο Βάλτερι Μπότας που μετά από 5 χρόνια αποχωρεί από την Mercedes για την Alfa Romeo.

Μετά από 92 αγώνες με την Mercedes, στους οποίους μέτρησε 9 νίκες, 17 pole positions, 54 βάθρα, 16 ταχύτερους γύρους και 1224 πόντους, ο Φινλανδός οδηγός θα αντικαταστήσει στην Alfa Romeo τον Κίμι Ράικονεν που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σπορ στο τέλος της σεζόν.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει. Απολαμβάνω την ευκαιρία που μου δόθηκε να βοηθήσω την ομάδα, να είμαι ένας από τους οδηγούς της. Ειδικά τώρα με τους νέους κανονισμούς από το 2022 που δίνουν στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει ένα άλμα στην απόδοσή της. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα και ανυπομονώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους. Είμαι τόσο πεινασμένος όσο ποτέ να αγωνιστώ για καλά αποτελέσματα και, όταν έρθει η ώρα, για νίκες», δήλωσε ο Μπότας.

Το άλμα του Ράσελ

Τη θέση του Μπότας στη Mercedes πήρε ο Βρετανός Τζορτζ Ράσελ που έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Williams. Πρόσφατα ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών, τερματίζοντας 2ος στο Σπα, σε έναν αγώνα που στην ουσία δεν έγινε ποτέ.

Ο ταλαντούχος Βρετανός οδηγός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Mercedes και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

«Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα, αλλά επίσης και μια μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ για τη Mercedes το 2022, κάτι το οποίο είναι τεράστιο βήμα για την καριέρα μου. Όμως σημαίνει ότι θα αποχαιρετήσω τους συναδέλφους μου στη Williams. Ήταν τιμή μου να οδηγήσω και να εκπροσωπήσω τη Williams. Κοιτώντας το 2022 θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μια τεράστια ευκαιρία και θέλω να την αρπάξω και με τα δύο χέρια. Δεν τρέφω αυταπάτες όμως του μεγέθους της πρόκλησης, θα είναι μια τεράστια διαδικασία εκμάθησης. Ο Βάλτερι έθεσε ψηλά τον πήχη με την απόδοσή του και βοήθησε στην κατάκτηση πολλών πρωταθλημάτων. Ο στόχος μου είναι να ανταμείψω την εμπιστοσύνη του Τότο, της ομάδας και του διοικητικού συμβουλίου που διασφάλισαν πως θα είμαι μέλος των επιτυχιών. Ο στόχος μου είναι να τους κάνω όλους περήφανους. Ο teammate μου είναι κατά την άποψή μου ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Έβλεπα τον Λιούις από τότε που ήμουν μικρός και αγωνιζόμουν στα kart. Μόνο θα με βοηθήσει η ευκαιρία να μάθω από έναν τέτοιο οδηγό που αποτελεί ίνδαλμα εντός και εκτός πίστας».

Από την πλευρά του, ο Λιούις Χάμιλτον έσταξε μέλι για τον συμπατριώτη του.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Τζορτζ Ράσελ στην ομάδα. Θυμάμαι όταν ήταν μικρός και τον γνώρισα, ονειρευόταν να είναι πιλότος της Formula 1 μια μέρα. Θυμάμαι ότι αυτό ήταν και δική μου επιθυμία να γίνω πιλότος, επομένως αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει αυτή η μέρα για εκείνον και πώς νιώθει. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά εκεί έξω ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Με σκληρή δουλειά κατάφερε να βρεθεί στην ομάδα μας. Κοιτάζω μπροστά και θέλω να τον δω να μεγαλώνει σαν πιλότος με αυτή την υπέροχη ομάδα, να πάμε ψηλά την Mercedes. Τα λέμε του χρόνου!», έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Φυσικά, ο Χαμ δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει με τα καλύτερα λόγια και τον επί 5 χρόνια teammate του, Βάλτερι Μπότας.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που δούλεψα δίπλα στον Βάλτερι τα τελευταία 5 χρόνια. Ήμασταν μαζί μέρος μιας ομάδας που έχει κατακτήσει 4 τίτλους κατασκευαστών, δίνοντας κίνητρο ο ένας στον άλλον και σπρώχνοντας στα ψηλά και στα χαμηλά. Είναι ο καλύτερος συνάδελφος ομάδας με τον οποίο είχα τη χαρά να συνεργαστώ. Επέδειξες μεγάλη ταχύτητα κι ανθεκτικότητα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το πρόσωπο κι ο τζέντλεμαν. Είσαι μεγαλύτερος απ΄ όσο φαντάζεσαι κι έχεις μπροστά σου ένα λαμπρό μέλλον. Ευχαριστώ Βάλτερι για όλη την υποστήριξή σου και την υπέροχη συμβολή σου σ΄ αυτήν την ομάδα. Θα λείψεις. Σου εύχομαι το καλύτερο για τις μελλοντικές προκλήσεις σου. Τερματίζουμε υπέροχα και παίρνουμε τον όγδοο (τίτλο) για την ομάδα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Βρετανός.

Μάλιστα ο Μπότας απάντησε στο post του Βρετανού πιλότου και έγραψε “Ευχαριστώ πολύ Λιούις”.

Επιστροφή Αλμπον

Με τη μετακίνηση του Τζορτζ Ράσελ στη Mercedes, άδειασε μία θέση στην Williams. Αυτήν την κατέλαβε ο Αλεξάντερ Άλμπον που επιστρέφει σε θέση πρώτου οδηγού στην Formula 1 μετά από απουσία ενός έτους.

Ο Βρετανοταϊλανδός οδηγός θα συναντήσει ξανά τον Νικολάς Λατίφι στη βρετανική ομάδα, αφού το 2018 βρίσκονταν αμφότεροι στην DAMS στο πρωτάθλημα της Formula 2.

«Όταν βγαίνεις έναν χρόνο από τη F1, δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι θα επιστρέψεις, οπότε είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στις Red Bull και Williams που με πίστεψαν και με βοήθησαν να γυρίσω πίσω στο grid.

Είναι επίσης υπέροχο να βλέπω όλη την πρόοδο που έχει κάνει η Williams ως ομάδα φέτος και ανυπομονώ να τους βοηθήσω να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι το 2022» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άλμπον.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.