Formula 1: Πρώτη νίκη του Σάινθ στο Σίλβερστοουν

Metrosport Team03 Ιουλίου 2022

Ο Κάρλος Σάινθ κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του βλέποντας την καρό σημαία στο GP της Μεγάλης Βρετανίας. Δεύτερος ο Πέρεζ με εκπληκτική οδήγηση και τρίτος ο Χάμιλτον που άφησε εκτός βάθρου τον Λεκλέρ.

Ο αγώνας του GP της Μεγάλης Βρετανίας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς εξαιτίας του ατυχήματος του Τσόου. Ωστόσο, το Grand Prix στο Σίλβερστοουν προσέφερε συγκινήσεις και σασπένς έως το φινάλε. Ο Κάρλος Σάινθ κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του εκμεταλλευόμενος την κακή στρατηγική που ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση αν και προπορευόταν πριν από την εγκατάλειψη του Οκόν στον 39ο γύρο.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την αρχή του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το μονοθέσιο του και την στρατηγική της Red Bull για να ανέβει στην 2η θέση προς το φινάλε. Επικές μάχες έδωσε και ο Χάμιλτον, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Έχασε έδαφος ο Φερστάπεν, που ολοκλήρωσε τον αγώνα 7ος εξαιτίας προβλημάτων στο μονοθέσιο του.

Στην κατάταξη των οδηγών ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει στην κορυφή με 181 πόντους. Ακολουθεί ο Πέρεζ με 147, ενώ κοντά βρίσκονται οι Λεκλέρ και Σάινθ με 138 και 127 πόντους αντίστοιχα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.