Formula 1: Πότε επιστρέφει ο Σάινθ στην ενεργό δράση, τι σημαίνει για τον Μπέρμαν

Metrosport Team11 Μαρτίου 2024

Ο Οδηγός της Φεράρι έχασε τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας, όμως δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ καιρό στα… pits και αυτό θα εξαρτηθεί από το χέρι του.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που εισήλθε στον κόσμο της Formula 1 το 2015 σε ηλικία 21 ετών με την Toro Rosso τώρα Racing Bulls, o 29χρόνος αναγκάστηκε να απουσιάσει από Grand Prix. Στη Σαουδική Αραβία, ο Ισπανός διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της Τζέντα.

Έτσι, στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας τη θέση του πήρε ο νεαρός Όλιβερ Μπέρμαν. Ο Βρετανός, μόλις στα 18 του χρόνια εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του τερματίζοντας στην 7η θέση. Η επίδοσή του ήταν φοβερή, με τον Σαρλ Λεκλέρ να θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να δούμε τον Μπέρμαν στην Formula 1. Τι ισχύει όμως με τον Κάρλος Σάινθ; Με τον επόμενο αγώνα της F1 που είναι προγραμματισμένο το τριήμερο 22-24 Μαρτίου να είναι στην Αυστραλία. Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αναφέρθηκε για το πότε περιμένει τον Ισπανό να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

«Ευχαριστώ το νοσοκομείο της Τζέντα και όλους όσοι έκαναν την επέμβαση. Επισκέφθηκα τον Κάρλος στο νοσοκομείο και ήταν καλά. Είναι πολύ μεγάλη η διαδικασία ανάρρωσης και πρέπει να επικεντρωθούμε στη Μελβούρνη. Πρέπει αυτή την εβδομάδα να ξεκουραστεί και θα δούμε αν θα είναι σε θέση να τρέξει στην Αυστραλία. Δεν θέλω να βιαστώ σε καμία περίπτωση, είναι ενήλικος και σίγουρα θα πάρει τη σωστή απάντηση», είπε.

Σε περίπτωση που ο Σάινθ είναι σε θέση να αγωνιστεί στο 3ο Grand Prix Αυστραλίας, τότε ο Μπέρμαν θα επιστρέψει στα κανονικά του καθήκοντά ως οδηγός της Prema στη Formula 2. Ο επόμενος αγώνας της μικρής κατηγορίας μονοθεσίων είναι επίσης στην Αυστραλία, καθώς ακολουθεί το πρόγραμμα της Formula 1.

Την προηγούμενη φορά που ένας οδηγός αναγκάστηκε να χάσει Grand Prix λόγω σκωληκοειδίτιδας ήταν το GP Ιταλίας του 2022 και ο Αλεξάνταρ Άλμπον. Ο 28χρόνος Ταϊλανδός της Williams είχε επιστρέψει στον επόμενο αγώνα που έγινε στη Σιγκαπούρη δύο εβδομάδες αργότερα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.