Formula 1: Pole position για τον Φερστάπεν και στη Σαουδική Αραβία

Metrosport Team08 Μαρτίου 2024

Κυρίαρχος και στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας ο Μαξ Φερστάπεν καθώς μετά το Κατάρ πήρε την pole position και στην πίστα της Τζέντα.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει αφού έκανε μόλις μία χρονομετρημένη προσπάθεια στο Q3 στα 1:27:492 και δε χρειάστηκε να βελτιώσει περαιτέρω τον χρόνο του. Έτσι θα είναι και στον δεύτερο φετινό αγώνα στην πρώτη θέση στην εκκίνηση και πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτήν την πίστα.

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari με χρόνο 1:27:791. Ο Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull ήταν 3ος και ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin ήταν 4ος.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Πιάστρι, Νόρις, Ράσελ, Χαμιλτον, Τσουνόντα και Στρολ.

Οριακά δεν μπήκε στη δεκάδα ο έτερος πιλότος της Ferrari Όλιβερ Μπέρμαν που αντικαθιστά τον Κάρλος Σάινθ ο οποίος είναι εκτός από αυτόν τον αγώνα λόγω σκωληκοειδίτιδας.

Δεν χρονομετρήθηκε ο Γκουάνγιου Ζου μετά το φοβερό ατύχημα που είχε στο FP3, παρά την τιτάνια προσπάθεια των μηχανικών της Kick Sauber που επισκεύασαν το μονοθέσιο του Κινέζου πιλότου ο οποίος βγήκε από το γκαράζ με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν στο ρολόι και δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή εγκαίρως.

Ο αγώνας του Σαββάτου (9/3) θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.