Formula 1: Πιθανή ματαίωση του Grand Prix της Κίνας

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2022

Σύμφωνα με δημοσιεύματα για ακόμη μία χρονιά φαίνεται να μένει χωρίς Grand Prix η Κίνα στη Formula 1. Τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας της Formula 1 στην Κίνα ήταν το 2019, όπου στέφθηκε νικητής ο Λιούις Χάμιλτον. Το Grand Prix πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 στη Σαγκάη, στο εντυπωσιακό Shanghai International Circuit, που είναι μία από τις αγαπημένες πίστες των οδηγών.

Παρόλα αυτά, την τελευταία τριετία ο αγώνας απουσίασε από το πρόγραμμα λόγω των σκληρών lockdown που έχει επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η πολιτική και η διαχείριση της χώρας απέναντι στην πανδημία δεν δίνει την δυνατότητα για το προσωπικό των ομάδων και της Formula 1 να είναι ήσυχοι καθώς δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση κατά την είσοδό τους στη χώρα. Οι πρόσφατοι κανόνες της Κίνας κατά της Covid-19 απαιτούν για όσους νοσήσουν πέντε ημέρες απομόνωσης σε ειδικό κέντρο και τρεις ακόμη στο στην οικεία τους. Το σπορ φοβάται πως αν κάποιο μέλος ομάδας προσβληθεί από τον ιό μπορεί να μείνει στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.