Formula 1: Πέθανε στα 86 του ο ιδρυτής της ομάδας Toleman

Metrosport Team11 Απριλίου 2024

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο ιδρυτής και αρχηγός της ομώνυμης ομάδας Toleman, ο Τεντ Τόλεμαν, ο οποίος «ανακάλυψε» τον θρύλο της Formula 1, Άιρτον Σένα.

O ιδρυτής και αρχηγός της ομώνυμης ομάδας Toleman φημιζόταν για την ικανότητά του να αναγνωρίζει ταλέντα, με ένα από αυτά να είναι και ο Άιρτον Σένα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα.

Μάλιστα, η Toleman κατέγραψε εκείνη τη χρονιά άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο με τον Σένα σε Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία, ενώ πανηγύρισε τη μοναδική "pole position" της, όταν ο Τέο Φάμπι «νίκησε» τις καιρικές συνθήκες στο γερμανικό γκραν πρι του 1985.

 Ύστερα από πέντε σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, κατά την οποία συγκέντρωσε 26 βαθμούς, η Toleman πουλήθηκε στην Benetton και πήρε το όνομα του ιταλικού οίκου μόδας ενόψει της σεζόν του 1986, ενώ ο Τόουλμαν αποσύρθηκε από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η λίστα των οδηγών που «έτρεξαν» στη Formula 1 με την Toleman περιλαμβάνει επίσης τους Μπράιαν Χέντον, Ντέρεκ Γουόργουικ, Μπρούνο Τζιακομέλι, Τζόνι Τσεκότο, Στέφαν Γιόχανσον, Πιερλουίτζι Μαρτίνι και Πιερκάρλο Γκιντζάνι.

Στο μεταξύ, οι Ρόρι Μπιρν και Πατ Σίμοντς -μηχανικοί που θα απολάμβαναν θρυλικές καριέρες στο άθλημα– ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους με τη συγκεκριμένη ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.