Formula 1: Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ στον τερματισμό του Sprint

Metrosport Team29 Απριλίου 2023

Εξηγήσεις ζήτησε ο Μαξ Φερστάπεν από τον Τζορτζ Ράσελ για τη σύγκρουση τους στον αγώνα Sprint στο GP του Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα, τον αποκάλεσε μ@λ@κ@. Φανερά εκνευρισμένος ο Ολλανδός έσπευσε να ζητήσει το λόγο για τη σύγκρουση των δυο ανδρών στον πρώτο γύρο που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο αριστερός πλευρικός αεραγωγός της Red Bull RB19 και κατά συνέπεια να πάρει την 3η θέση στον αγώνα. 

Στη ραδιοεπικοινωνία του Ολλανδού με τη Red Bull υπήρξαν καυστικά υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο ο Ράσελ είχε περάσει τον Φερστάπεν στον πρώτο γύρο. Ο Ράσελ, φυσικά, και απάντησε λέγοντας ότι «δεν είχα πρόσφυση, μπλοκάριζαν οι τροχοί μου» αλλά ο Ολλανδός του απάντησε πως «κανείς μας δεν έχει πρόσφυση, όλοι πρέπει να αφήνουμε λίγο χώρο».«Εντάξει, τι θέλεις λοιπόν να κάνω τώρα» είπε ο Ράσελ και εκνεύρισε περισσότερο τον Ολλανδό που του φώναξε μπροστά στις κάμερες- τη λέξη «d***head». 

«Ήμουν στην εσωτερική, και ως οδηγός γνωρίζεις το ρίσκο όταν είσαι στην εξωτερική. Είμαι εδώ για να μάχομαι και να κερδίζω. Δεν θα κάνω πίσω μόνο και μόνο επειδή προηγείται στο πρωτάθλημα. Με εξέπληξε που προσπάθησε να κρατηθεί ακόμα στην εξωτερική, είμαστε σε ένα σιρκουί πόλης και έχει πολλά περισσότερα να χάσει από όσα εγώ. 

Καμία από τις επαφές δεν ήταν εσκεμμένη, έκανα ό,τι μπορούσα για να είναι μια καθαρή μάχη αλλά, όπως είπα, με εξέπληξε λίγο που αντιστάθηκε τόσο πολύ για να κρατήσει τη θέση. Ήμουν στην εσωτερική, και δεν έχω να πω κάτι άλλο για να είμαι ειλικρινής. Μου έκανε εντύπωση γιατί εκνευρίστηκε τόσο, τερμάτισε, και μάλιστα στην 3η θέση. Έχει αρκετή εμπειρία για να γνωρίζει πως όταν προσπαθείς να περάσεις κάποιον από την εξωτερικό, υπάρχει ένα ρίσκο ότι ο άλλος από την εσωτερική μπορεί να ανοιχτεί πάνω σου. Δεν πιστεύω ότι θα γινόταν κάτι διαφορετικό αν οι θέσεις μας ήταν αντίστροφες», πρόσθεσε ο Ράσελ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.