Formula 1: Ο Φερνάντο Αλόνσο ανανέωσε με την Άστον Μάρτιν

Metrosport Team12 Απριλίου 2024

Ο Αλόνσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη F1 για λογαριασμό της Aston Martin, και την επόμενη σεζόν. Η ομάδα ανακοίνωσε χθες, ότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, υπέγραψε νέο συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο θα αγωνίζεται για λογαριασμό της. 

Ο 42χρόνος μετακόμισε στην Aston Martin από την Alpine στο τέλος του 2022 και τα δύο μέρη απόλαυσαν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στη συνεργασία τους, συγκεντρώνοντας έξι θέσεις στο βάθρο στους πρώτους οκτώ αγώνες της περσινής σεζόν.

Στα σημαντικότερα επιτεύγματα της περσινής σεζόν, ήταν οι τερματισμοί στις θέσεις P2 σε Μονακό, Καναδά και Ολλανδία, καθώς ο Ισπανός βοήθησε την ομάδα να ανέβει από την έβδομη στην πέμπτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

Όσον αφορά το 2024, η Αγγλική ομάδα έχει πραγματοποιήσει ένα σταθερό αλλά μη θεαματικό ξεκίνημα, παραμένοντας στην πέμπτη θέση πίσω από τις Red Bull, Ferrari, McLaren και Mercedes.

Μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του Lewis Hamilton στη Ferrari για το 2025, υπήρξαν επίσης πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον του Alonso, αρχικά όσον αφορά το αν θα έτρεχε κι άλλη σεζόν στην F1 και, αν ναι, αν αυτό θα γινόταν με την Aston Martin και εν τέλει ανανέωσε ο γερόλυκος μέχρι το 2026.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.