Formula 1: Ο Χάμιλτον καταγγέλλει πως το πρωτάθλημα του 2021... χειραγωγήθηκε!

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2022

Το 2021 ήταν η τελευταία σεζόν που ο Χάμιλτον διεκδίκησε το πρωτάθλημα, το οποίο έχασε στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις  του τέως Διευθυντή Αγώνων, Μάικλ Μάσι, έδωσαν την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν που είχε φρέσκο σετ ελαστικών να κατακτήσει τη νίκη και κατά συνέπεια το πρωτάθλημα. Ωστόσο, συγκρίνοντάς το με εκείνο του 2008, ο Χάμιλτον το χαρακτήρισε έμμεσα ως «χειραγωγημένο».

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στον τελικό του 2008, με τους Γκλοκ και Χάμιλτον να συζητούν για όσα συνέβησαν εκεί. Ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1, ζήτησε από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να συγκρίνει τους τελικούς του 2008 και του 2021, με τον Βρετανό να απαντά.

«Ήταν πολύ διαφορετικές περιπτώσεις διότι το πρωτάθλημα του 2008 δεν χειραγωγήθηκε από κανέναν. Για το πρωτάθλημα του 2021 κάποιος πήρε την απόφαση ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που είναι. Υπάρχουν ομοιότητες του χαμένου τίτλου της περασμένης σεζόν με τον πόνο του 2007. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ή στους τελευταίους τρεις γύρους είχα χάσει το πρωτάθλημα. Είχα ένα παρόμοιο απαίσιο συναίσθημα στην καρδιά μου. Είμαι ευγνώμων όμως γι’ αυτό, διότι είναι απόδειξη πως όποιος αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη και να συνεχίζει να πιέζει, να κυνηγάει τα όνειρά του», είπε ο Χάμιλτον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.