Formula 1: Φοβερό ατύχημα ο Ζου στο FP3-Διακόπηκε η διαδικασία

Metrosport Team08 Μαρτίου 2024

Ένα φοβερό ατύχημα είχε ο Γκουάνγιου Ζου στο FP3 του Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Τζέντα. Ο Κινέζος οδηγός της Kick Sauber Ζου βρισκόταν σε διαδικασία προσομοίωσης κατατακτήριων δοκιμών με φρέσκο σετ της μαλακής γόμας ελαστικών. Κατά την έξοδο της στροφής 7, το πίσω μέρος του μονοθεσίου του αποσταθεροποιήθηκε, έχασε κάθετη δύναμη και κατέληξε με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες.

Το μονοθέσιό του διαλύθηκε και πλέον οι μηχανικοί της ελβετικής ομάδας έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους για να το επιδιορθώσουν. Ο Κινέζος οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Πρόβα pole για Φερστάπεν

Την ταχύτερη επίδοση στην τρίτη και τελευταία περίοδο δοκιμών της Formula 1 στο σιρκουί πόλης υψηλών ταχυτήτων της Τζέντα σημείωσε ποιος άλλος; Ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με το πρώτο σετ μαλακής γόμας ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:28,412 και άφησε κατά 0,196 δευτερόλεπτα πίσω του τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari.

Τρίτις ο Σέρχιο Πέρεζ με τη δεύτερη RB20, όμως η διαφορά από τον Ολλανδό teammate του ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Τέταρτος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με την πρώτη Mercedes W15, ο οποίος ξεπέρασε κατά μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Λάντο Νόρις της McLaren Racing.

Οι δύο Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο και του Λανς Στρολ βρέθηκαν στις θέσεις 6 και 7, ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν 8ος μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον που δεν βρήκε λύσεις στο στήσιμο του μονοθεσίου του, ενώ 10ος ήταν ο Όλιβερ Μπέρμαν της Ferrari. Ο Βρετανός αντικαθιστά τον Κάρλος Σάινθ για το υπόλοιπο τριήμερο, καθώς ο Ισπανός διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.