Φοινικόπουλος: «Χάθηκε μια ολόκληρη χρονιά»

Metrosport Team05 Μαρτίου 2021

Ο Δημήτρης Φοινικόπουλος μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στον Ορφέα Σουρωτής, στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. 

Ο Ορφέας έψαχνε το καλοκαίρι για έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή και τα κατάφερε με την περίπτωση του Δημήτρη Φοινικόπουλου. 

Την περσινή χρονιά ήταν από τους πρωτεργάτες της ανόδου του Αετού Βασιλικών στην Α1 και με την εμπειρία του θα βοηθούσε τον Ορφέα να πετύχει τους στόχους του και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο νέο Πρωτάθλημα. Την φετινή περίοδο ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ξαναφόρεσε την φανέλα του Ορφέα σε αγώνες κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια, αλλά το Πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει αρχίσει λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

 Ο Δημήτρης Φοινικόπουλος έχει τρεις συμμετοχές στην πολύχρονη παρουσία του στα γήπεδα σε τελικούς Κυπέλλου. Το 2005 κατέκτησε το κύπελλο με τον Ορφέα Σουρωτής καθώς η ομάδα του νίκησε στον τελικό την Αναγέννηση Επανομής με 1-0 με δικό του γκολ στο πέμπτο λεπτό.

 Το 2012 ως παίκτης του Απόλλωνα Κάτω Σχολαρίου έχασε από τον Ολυμπιακό Κυμίνων με 3-2 και το 2016 ως παίκτης του Θερμαϊκού Θέρμης είχε χάσει από τον Μακεδονικό με 2-1. Τότε ο Θερμαϊκός είχε προηγηθεί με δικό του γκολ αλλά υπήρξε η ανατροπή από τον Μακεδονικό με δύο γκολ του Παπαποστόλου. Τα τελευταία τρία χρόνια είχε δύο ανόδους με τις ομάδες της Θύελλα Περιστερώνα και του Αετού Βασιλικών. Με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοιού, για την ομάδα του αλλά και τους προσωπικούς του στόχους. 

Πέρασαν πάνω από τέσσερις μήνες χωρίς αγώνες και ο Δημήτρης Φοινικόπουλος τόνισε: «Είναι τέσσερις μήνες δύσκολοι για το ποδόσφαιρο και γενικότερα για τον αθλητισμό γιατί είναι μέρος της ζωής μας. Σίγουρα μας έχει πάει πολύ πίσω όλο αυτό που γίνεται. Πιστεύω πως μια ολόκληρη χρονιά χάθηκε καθώς φαντάζει απίθανο σενάριο να γυρίσουμε στα γήπεδα σύντομα. Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό σύντομα και ακόμη υγεία σε όλο τον κόσμο».

 Κάποιες ξεχωριστές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια;

 «Είμαι πολλά χρόνια σε αυτές τις κατηγορίες ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και με πολλές όμορφες στιγμές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω διότι αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο. Και μόνο που είμαι μέσα σ’ αυτό για μένα είναι ξεχωριστό».

 Στον Ορφέα Σουρωτής ήσουν από επτά ετών;

 «Επαιξα στον Ορφέα από επτά μέχρι 20 ετών. Στη συνέχεια σε Νίκη Πολυγύρου, Καστοριά, Θερμαικό Θέρμης, Κιλκισιακό, Θύελλα Περιστερώνα, Απόλλωνα κάτω Σχολαρίου, Αστέρα Ραιδεστού, Αετό Βασιλικών. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Ορφέα, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν το έχω απολαύσει».

 Διαφορές στο ποδόσφαιρο σε σχέση με παλαιότερα χρόνια;

 «Εχει αλλάξει αρκετά το ποδόσφαιρο σε σχέση με παλαιότερα χρόνια Εχει περισσότερο ρυθμό, έχει αλλάξει το είδος προπόνησης και γενικότερα εξελίσσεται συνεχώς».

 Ποιος είναι ο στόχος του Ορφέα Σουρωτής;

 «Στόχος της ομάδας είναι να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Στην προετοιμασία που έγινε διότι μόνο αυτό προλάβαμε επί της ουσίας έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή της ομάδας τον κ. Σαλαμανή. Οπως επίσης φαίνεται πολύ καλή δουλειά γίνεται και στις ακαδημίες διότι έρχονται νέα παιδιά και είναι έτοιμα να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

 Προσωπικός στόχος;

 «Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και τους νέους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο αλλά και στην προπόνηση με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω. Για τα επόμενα χρόνια να είμαι υγιής και να μπορώ να συνεχίζω ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια».

 Θα έλεγες σε κάποιον ευχαριστώ;

 «Στους γονείς μου που με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή, στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου και στο παιδί μου και σε όλους τους προπονητές που είχα και τους συμπαίκτες διότι έχω περάσει τα ωραιότερα χρόνια

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.