Φοφόνκα: «Μεγάλο λάθος που έφυγα από τον Ηρακλή, φανταστικό το γκολ στην Τούμπα»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2022

Για τα χρόνια που πέρασε στον Ηρακλή μίλησε ο Έντερσον Φοφόνκα στο Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εμπειρία στην Ελλάδα: «Κρατάω όλα τα όμορφα που πέρασα στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή. Έχω πολλά χρόνια που έφυγα από τον Ηρακλή και ακόμη βλέπω στα social media τον κόσμο να με θυμάται. Είχα γενέθλια και μου έστελναν μηνύματα. Ήταν φανταστικό αυτό. Ήμουν τυχερός που πήγα στην Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων που με αγαπάνε ακόμη. 

Βρίσκομαι ανάμεσα σε Βραζιλία και Ουρουγουάη. Κάθε μήνα περνάω 15 μέρες στη Βραζιλία. Έχω κάτι γηπεδάκια εδώ με το όνομα «Hercules 9» έχουν το ίδιο σημα του Ηρακλή. Πάντα λέω ότι το μεγάλο μου λάθος ήταν που έφυγα από τον Ηρακλή. 

Πήγα Μεξικό και μετά δεν μπορούσα να γυρίσω. Η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη. Ήταν ένα λάθος δικό μου και μετά της διοίκησης που δεν με άφησε να γυρίσω. Αγαπάω την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη και να τους πω να κάνουν κουράγιο σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνά η ομάδα. Ο Ηρακλής δεν είναι εκεί που του αρμόζει. Μιλάω με τον Παναγιώτη τον Δρούγα και με κάποιους άλλους».

Το γκολ που δεν θα ξεχάσει: «Το γκολ μέσα στην Τούμπα που τελειώσαμε με 0-1. Είχε πάνω από 10 χρόνια ο Ηρακλής να κερδίσει μέσα στην Τούμπα. Είχε πέναλτι ο ΠΑΟΚ, το έχασε και μετά εγώ έκανα το 0-1. Ο Νασιόπουλος μου έκανε την πάσα και έβαλα το γκολ. Ήταν κάτι φανταστικό. Μετά ο κόσμος με έκανε σύνθημα: Φοφόνκα αλήτη τους έκλεισε το σπίτι, Φοφόνκα παιχτρόνι τούς πήρε το σεντόνι».

Τέλος, σημείωσε: «Κρατάω την πρώτη φανέλα που είχα όταν ήρθα. Κρατάω τον Ηρακλή στην καρδιά μου ενώ δεν θα ξεχάσω και την Κέρκυρα και τις Σέρρες, όπου έπαιξα. Προσπαθώ να το περάσω στα παιδιά μου αλλά αυτά δεν καταλαβαίνουν πως είναι να παίζεις σε ένα γήπεδο που σε στηρίζει και σε αποθεώνει. Έχω πολλά βίντεο και όταν έχω πεσμένη ψυχολογία, τα βάζω για να ανέβω. Πιστεύω ότι θα έρθω μετά το καλοκαίρι και θα πάω να δω τους φίλους μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.