FlyOver: Στις 16 Απριλίου εκδικάζονται οι προσφυγές κατοίκων και συλλόγων

Metrosport Team11 Απριλίου 2024

Σε προσωρινή αναστολή κάθε εργασίας για την κατασκευή του FlyOver, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι προσφυγές των κατοίκων και των συλλόγων αναμένεται να εκδικαστούν στις 16 Απριλίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τους Θεσσαλονικείς να σημειώνουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης στο δάσος. 

«Υποτίθεται ότι  ο FlyOver, ένα έργο δημόσιου συμφέροντος, θα βοηθούσε τη Θεσσαλονίκη να ανασάνει από την κυκλοφορία των οχημάτων. Αν έχεις έναν δρόμο μποτιλιαρισμένο με 10.000 οχήματα και κατασκευάζεις δρόμους από πάνω, από κάτω ή πλάγια, ώστε να μοιραστούν τα οχήματα, η κυκλοφορία θα είναι πιο άνετη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως, θα μαζευτούν 10.000 αυτοκίνητα στον ένα δρόμο μποτιλιαρισμένα και 10.000 στον άλλο, διότι οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που δεν χρησιμοποιούν σήμερα το αυτοκίνητό τους θα πάρουν το αυτοκίνητο», σχολίασε ο Κώστας Νικολάου, διδάκτορας περιβαλλοντολόγος και κάτοικος του οικισμού των Κωνσταντινουπολιτών.

Την ίδια ώρα, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, σημείωσε ότι η διαταγή εκδόθηκε, εκτιμώντας ότι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα βγει η απόφαση για το εάν θα συνεχιστούν τα έργα ή θα διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή της αναστολής των έργων.

«Εμείς λέμε ότι είναι ένα έργο κακοσχεδιασμένο, δεν έχει γίνει μελέτη. Όμως υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και κατά τη διάρκεια των εργασιών και της πραγματοποίησης του έργου.

[...] Δεν έχει καταθέσει φάκελο το δημόσιο που να αντιλέγει στους λόγους που εμείς επικαλούμαστε σχετικά με την προβληματική σύνταξη της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων», επεσήμανε ο κ. Αδαμίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.