Φινάλε ομίλων στο Champions League, τα «φώτα» στον 4ο όμιλο

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος01 Νοεμβρίου 2022

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώνεται από απόψε, με το πρώτο μέρος των αγώνων της 6ης αγωνιστικής. Ήδη είναι γνωστές οι 12 από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση, αυτή των νοκ-άουτ αγώνων και τα βλέμματα απόψε θα είναι στραμμένα στον 4ο όμιλο, όπου όλα είναι ανοικτά ανάμεσα σε Μαρσέιγ-Τότεναμ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους «16» έχουν προκριθεί ήδη οι: Νάπολι, Λίβερπουλ, Μπριζ, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα και απομένουν 4 ακόμη εισιτήρια.

Στον πρώτο όμιλο η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Νάπολι και αμφότερες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Στον μεταξύ τους αγώνα κρίνεται η πρωτιά του ομίλου την οποία εξασφαλίζουν οι «Παρτενοπέι» με νίκη, ισοπαλία ή ήττα μέχρι και τρία γκολ διαφορά. Την τρίτη θέση του Europa League κατά πάσα πιθανότητα θα εξασφαλίσει ο Άγιαξ που αγωνίζεται στη Γλασκώβη με τη Ρέιντζερς που χρειάζεται... θαύμα και νίκη με 5 γκολ διαφορά για να αφήσει εκτός τους Ολλανδούς.

Στον δεύτερο όμιλο Μπριζ και Πόρτο εξασφάλισαν την πρόκριση με 10 και 9 βαθμούς αντίστοιχα. Για την πρωτιά η Μπριζ αντιμετωπίζει στη Γερμανία τη Λεβερκούζεν και με το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Πόρτο (που υποδέχεται την Ατλέτικο) θα είναι πρώτη. Αν ηττηθεί η Μπριζ και φέρει ισοπαλία η Πόρτο, χάνει την πρωτιά στη διαφορά τερμάτων. Όσον αφορά στην 3η θέση του Europa League η Ατλέτικο με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λεβερκούζεν προκρίνεται, όμως σε ισοβαθμία υπερτερούν οι Γερμανοί.

Στον τρίτο όμιλο η Μπάγερν που έχει εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά, υποδέχεται στο Μόναχο την Ίντερ που έχει περάσει σίγουρα ως δεύτερη, σ’ έναν αδιάφορο αγώνα από βαθμολογικής άποψης. Αντίστοιχα δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον ούτε για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League καθώς την έχει εξασφαλίσει η Μπαρτσελόνα και τα δεδομένα δεν θα διαφοροποιηθούν από το αποτέλεσμα στο Πλζεν με την Βικτόρια.

Στον 4ο όμιλο όλα είναι ανοικτά: Στο Μαρσέιγ-Τότεναμ οι Γάλλοι μόνο με νίκη προκρίνονται στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία συνεχίζουν στο Europa, αν όμως ηττηθεί η Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα από την Άιντραχτ. Η Τότεναμ με νίκη ή ισοπαλία περνά στους «16», ενώ με ήττα μένει εκτός. Στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ περνάει στην επόμενη φάση με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στη διπλή, αλλά και στην τριπλή ισοβαθμία, υπερτερεί της Τότεναμ. Η Άιντραχτ θέλει μόνο νίκη για να περάσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.