Φίλιππο VS Σιμόνε Ιντζάγκι: Δύο αδέρφια στη σκακιέρα

Παναγιώτα Χαλκιά28 Δεκεμβρίου 2020

Η δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη έφερε αντιμέτωπα δύο αδέρφια στην Ιταλία. Σιμόνε και Φίλιππο Ιντζάγκι συγκρούστηκαν στην αναμέτρηση της Μπενεβέντο με την Λάτσιο. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο και τα δύο αδέρφια μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Όπως μοιράστηκαν και τη ζωή τους. Χωρίς κόντρες, ανταγωνισμό αλλά με αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Έμοιαζαν στο πρόσωπο και τη σωματοδομή. Ήταν επιθετικοί περιοχής και ινδάλματα στη γειτονιά τους. Μπορεί η μητέρα τους να ήθελε να τους καμαρώσει γιατρούς αλλά οι ίδιοι είχαν άλλα σχέδια για το μέλλον τους. Ο Φίλιππο έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ακολούθησε και ο Σιμόνε. Κρεμώντας τα παπούτσια τους αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προπονητική.

Δύο αδέρφια, δύο διαφορετικοί προπονητές. Ο Σιμόνε όταν ανέλαβε τα ηνία της Λάτσιο επέλεξε το 4-3-3 ή το 4-3-2-1. Όσο περνούσε ο καιρός το διαμόρφωσε σε 3-5-2 ή 3-5-1-1, κάτι που του επέτρεψε να χρησιμοποιεί τα βαριά χαρτιά της ομάδας. Μια επιθετική ομάδα, με σταθερή άμυνα. Αντίθετα, ο Φίλιππο προσεγγίζει πιο ρεαλιστικά το παιχνίδι. Η ομάδα του είναι χτισμένη αμυντικά και χρησιμοποιεί το 4-4-2 ενώ στο παρελθόν έχει δοκιμάσει το 3-5-2, το 4-3-3 και τι 4-3-2-1.

Σιμόνε Ιντζάγκι: Μια ζωή στη Λάτσιο

Είναι ο μικρότερος αδερφός του Φίλιππο Ιντζάγκι και αγωνιζόταν και εκείνος ως επιθετικός. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Πιασέντζα, πέρασε μια περίοδο δανεισμών σε Καρπι, Νοβάρα, Lumezzane και Brescello για να έρθει η μεταγραφή στη Λάτσιο. Υπήρξε παίκτης του ιταλικού συλλόγου για παραπάνω από μια δεκαετία.

Όταν έβαλε τέλος στην καριέρα του επέλεξε να γίνει προπονητής. Άρχισε την καριέρα του στην ομάδα νέων της Λάτσιο και το 2016 μετά την απόλυση του Στέφανο Πιόλι ανέλαβε τις τύχες της πρώτης ομάδας. Ο Μπιέλσα ήρθε αλλά μια διαφωνία με τη διοίκηση τον οδήγησε την πόρτα της εξόδου.

Ο Σιμόνε βρέθηκε ξανά στην άκρη του πάγκου και άρπαξε την ευκαιρία. Γνώριζε τα θέλω και μυστικά του κλαμπ και φρόντισε να το χρησιμοποιήσει υπέρ του. Έχοντας λίγα χρήματα και χωρίς τον μεγάλο σούπερ σταρ ακολουθεί μια σταθερή πορεία και κάνει ζημιά σε κάθε αντίπαλος.

Πέρυσι η Λάτσιο έριξε δύο τριάρες στη Γιουβέντους, την έσπασε το αήττητο και πήρε το Supercoppa ενώ συμπλήρωσε τις εννέα σερί νίκες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Φέτος, βρίσκεται στην ένατη θέση του πρωταθλήματος με πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 12 αναμετρήσεις.

Φιλίπο Ιντζάγκι: Έκανε σπίτι του τη μεγάλη περιοχή και τώρα κάθεται στην άκρη του πάγκου

Γεννημένος να σκοράρει. Μπορεί η τεχνική του κατάρτιση και η ταχύτητα να μην ήταν τα μεγάλα του ατού αλλά γνώριζε σαν την παλάμη του χεριού του την μεγάλη περιοχή και έβρισκε πάντα τον τρόπο να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του αποφάσισε να μιμηθεί τον αδερφό του και να ακολουθήσει το μονοπάτι της προπονητικής. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο τη σεζόν 2012-2013 υπογράφοντας συνεργασία με την Κ19 της Μίλαν. Τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε την τύχη της πρώτης ομάδας μετά την απόλυση του Ζέεντορφ και στο πρώτο του παιχνίδι η Μίλαν κέρδισε με 3-1 τη Λάτσιο ενώ συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο παιχνίδι όταν επικράτησε με 5-4 της Πάρμα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε και απολύθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Επόμενο σταθμός η Βενέτσια στην γ΄κατηγορία της Ιταλίας. Οδήγησε το σύλλογο σε προβιβασμό στη Serie B και στα playoffs προβιβασμού στη Serie A, όπου αποκλείστηκε από την Περούτζια. Ακολούθησε η θητεία στην Μπολόνια. Η κακή πορεία της ομάδας που μετρούσε 14 παιχνίδια χωρίς νίκη και βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου.

Τον Ιούνιο του 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπενεβέντο. Την επόμενη σεζόν κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Το σύνολο του Ιντζάγκι έκανε μία τρομερή χρονιά και σφράγισε και μαθηματικά το εισιτήριο της ανόδου επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου. Φέτος η Μπενεβέντο βρίσκεται στην 15η θέση του πρωταθλήματος με τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και έξι ήττες σε 12 αναμετρήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.