Φιλίπε Σοάρες: Η πρώτη αξιολόγηση του νεαρού Πορτογάλου

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Μαρτίου 2022

Ο Φιλίπε Σοάρες έχει ξεκινήσει και επίσημα την σταδιοδρομία του στον ΠΑΟΚ. Με όνειρα και φιλοδοξίες ότι θα μπορέσει να γίνει βασικότατο «γρανάζι» της ομάδας που σχεδιάζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου με στόχο την κατάκτηση των τίτλων. Μάλιστα, ο νεαρός Πορτογάλος μέσος κατέγραψε και τις πρώτες του παρουσίες στο βασικό σχήμα και το Metrosport.gr επιχειρεί μία πρώτη αξιολόγηση της παρουσίας του.

Έχει σημειώσει στα ασπρόμαυρα έξι συμμετοχές, οι δύο ως βασικός, αλλά σε καμία απ' αυτές δεν έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 90 λεπτά. Είναι εκρηκτικός, μπαίνει στις μονομαχίες και έχει δώσει ενέργεια στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου, με τρεξίματα, ενώ βλέπει γήπεδο και προσπαθεί να μοιράσει το παιχνίδι σε φάση ανάπτυξης. Βέβαια, του λείπει η εμπειρία στα μαρκαρίσματα, γι' αυτό και έχει δεχθεί ήδη δύο κίτρινες κάρτες σε τέσσερις παρουσίες στην Super League.

Αυτό, όμως, το ρεγουλάρισμα του ενθουσιασμού, είναι κάτι που διορθώνεται με την πάροδο του χρόνου και, σίγουρα, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την εξέλιξή του. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό και έχει κάθε χρόνο την πίεση της κατάκτησης των τίτλων, αλλά το γνωρίζει και είναι αποφασισμένος να προσαρμοστεί γρήγορα και να βοηθήσει από φέτος κιόλας τον ΠΑΟΚ.

Προσπαθεί να τον «σετάρει» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ

Ενδεικτικό, της... βιασύνης του να αποδείξει τι αξίζει είναι ότι έχει υποπέσει σε κάποια λάθη, ειδικά κόντρα στον Ιωνικό, που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Γι' αυτό και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, παρότι, μάλιστα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ οι ασπρόμαυροι έμειναν από νωρίς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Τσιγγάρα, δεν τον χρησιμοποίησε ούτε λεπτό.

Ο Ρουμάνος κόουτς γνωρίζει ότι η προσαρμογή του πρέπει να γίνει σταδιακά για να έχει γερές βάσεις, αλλά και ο νεαρός διάρκεια στην απόδοσή του. Γιατί τον υπολογίζει για να εξελιχθεί σε αναγκαίο λιθαράκι του συνόλου που «χτίζει» για να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα μέτωπα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Πορτογάλος χαφ έχει τις αρετές για να βοηθήσει, αλλά, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και σε αυτή, χρειάζεται ο «καπετάνιος», ο προπονητής, δηλαδή, όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, να αποφασίσει τον ρυθμό με τον οποίο θα γίνουν τα βήματα προς την καθιέρωση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.