Φίγκο: «Η European Super League είναι νεκρή και προσπαθούν να τη βγάλουν από την κάσα»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2021

Το εγχείρημα της European Super League μπορεί να κατέρρευσε μέσα σε λίγα 24ωρα αλλά το όνομά της έχει παραμείνει στην σκέψη πολλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Ο Ο θρύλος του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και νυν σύμβουλος της UEFA, Λουίς Φίγκο, βρ'έθηκε σε μια εκδήλωση στη Μαδρίτη και μίλησε για την ESL, σχολιάζοντας πως προσπαθούν να την «αναστήσουν».

Αρχικά ανέφερε: «Η Super League είναι νεκρή. Νομίζω ότι προσπαθούν να βγάλουν τον νεκρό από την...κάσα. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League είναι ένα σύστημα που χτίστηκε πριν από 70 χρόνια και που λογικά θα πρέπει να εξελιχθεί μαζί με την κοινωνία και το ποδόσφαιρο. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ομάδες που ενέκριναν τη νέα μορφή του Champions League, προσπάθησαν να κάνουν μια νέα διοργάνωση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η UEFA δεν είναι εναντίον καμίας ομάδας, γιατί κανείς δεν έχει αποκλείσει αυτές τις ομάδες από τις διοργανώσεις. Επέλεξαν μια διοργάνωση στην οποία επωφελούνται μόνο 20 ομάδες και είναι λογικό ότι οι άλλες, και ο κόσμος του ποδοσφαίρου γενικότερα, είναι ενάντια σε αυτή την κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους παραμένουν πιστές στη ESL και απ' ότι φαίνεται το τελευταίο καρφί στην κάσα δεν έχει μπει ακόμη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.