FIFPro: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την υποστήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2022

Η παγκόσμια ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, FIFPro πήρε θέση για το ζήτημα με τα περιβραχιόνια που είχαν σκοπό να φορέσουν οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων ως στήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με το μήνυμα "One Love", στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κάτι που δεν έγινε μετά τις απειλές τις FIFA για βαριές τιμωρίες.

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση: "Διαφωνούμε κατ' αρχήν με την πρόταση οι αρχηγοί να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που επηρεάζουν τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω μιας συλλογικής ενέργειας από τις ομάδες, τις ομοσπονδίες και τις ηγεσίες τους. Φορώντας τα περιβραχιόνια, οι αρχηγοί θα αποτελούσαν το όχημα της συλλογικής ενέργειας. Το να μεταφερθεί η απειλή της κύρωσης σε αυτούς είναι λάθος", ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωση.

"Οι παίκτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την υποστήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου -και θα υποστηρίξουμε οποιονδήποτε αρχηγό που θα χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες του για να το κάνει. Επιμένουμε ότι η σημαία με το ουράνιο τόξο δεν συνιστά πολιτική δήλωση, αλλά υποστήριξη της ισότητας και κατά συνέπεια των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.