FIFA: VAR με τεχνητή νοημοσύνη

Γιώργος Ηλιάδης11 Φεβρουαρίου 2020

Το VAR έχει καταφέρει να αλλάξει πολλά στο ποδόσφαιρο με τις αποφάσεις του, γεγονός που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από ομάδες και φιλάθλους, αφού πολλά τέρματα έχουν ακυρωθεί για λίγα χιλιοστά.

Σύμφωνα με το Forbes, οι επιτελείς της FIFA θέλουν να μηδενίσουν τα λάθη που υπάρχουν σε ένα παιχνίδι και για τον συγκεκριμένο λόγο επιδιώκουν να ενσωματώσουν τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στο VAR για να υπάρχουν δίκαιες αποφάσεις. Ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο λογισμικό θα στηρίζεται σε αλγόριθμους

Η διαφορά που θα υπάρξει αναφορικά με την σημερινή εφαρμογή του VAR είναι πως θα υπάρχει ένα ημί-αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο θα στηρίζεται στις γραμμές που υπάρχουν ήδη αλλά με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα θα σταματήσουν να υπάρχουν κενά διαστήματα στα παιχνίδια γεγονός που δείχνει ότι δεν θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ του διαιτητή και των ανθρώπων στο VAR.

Στις τάξεις των αξιωματούχων της FIFA υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία από τις δοκιμές που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς αναφέρουν ότι είναι επιτυχημένες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.