FIFA-Τζορτζ Φλόιντ: Πετάει το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες για τις διαμαρτυρίες των παικτών

Metrosport Team02 Ιουνίου 2020

Παίκτες στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Σάντσο, διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια των αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ο ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ, συγκεκριμένα, έδειξε μπλουζάκι με το μήνυμα «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ». Η FIFA, πήρε θέση, προτρέποντας τις Ομοσπονδίες να χρησιμοποιήσουν την «κοινή λογική» όταν εξετάζουν εάν θα τιμωρούν τους παίκτες.

Η γερμανική λίγκα γνωστοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν κυρώσεις εναντίον των ποδοσφαιριστών, μετά τις αρκετές διαδηλώσεις εντός των αγωνιστικών χώρων το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Η FIFA κατανοεί πλήρως το βάθος του συναισθήματος και των ανησυχιών που εκφράστηκαν από πολλούς ποδοσφαιριστές υπό το φως των τραγικών συνθηκών του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ.

Η εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού... αφήνεται στους διοργανωτές των πρωταθλημάτων, που θα πρέπει να χρησιμοποιούν την κοινή λογική και να λαμβάνουν υπόψη το πλαίσιο που περιβάλλει τις εκδηλώσεις» τονίστηκε σχετικά από τις τάξεις της FIFA, πετώντας, ουσιαστικά, το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες. Ο Σάντσο, θυμίζουμε, είχε αντικρίσει κίτρινη κάρτα όταν έδειξε το μήνυμα στο μπλουζάκι του.

Ο αντιπρόεδρος της Μπουντεσλίγκα είπε: «Όπως συμβαίνει διεθνώς, το παιχνίδι θα πρέπει να παραμείνει απαλλαγμένο από πολιτικές δηλώσεις ή μηνύματα οποιουδήποτε είδους», ενώ αντίθετη άποψη έχει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Σάντσο θα έπρεπε να επικροτηθεί για την αφιέρωσή του στον Φλόιντ, αντί να τιμωρηθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.