FIFA: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο δωροδοκιών

Metrosport Team07 Απριλίου 2020

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας στελεχών της FIFA προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφιοτήτων της Ρωσίας και του Κατάρ για τη διοργάνωση των παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 αντίστοιχα.

Η έρευνα των αμερικανικών είχε αποτέλεσμα την αποκάλυψη δεδομένων που επιτρέπουν τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών για πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, τα οποία, όπως φαίνεται, πληρώθηκαν πριν την ψηφοφορία του 2010 που έδωσε τις διοργανώσεις σε Ρωσία και Κατάρ.

Πιο αναλυτικά, τρία στελέχη από τη Λατινική Αμερική κατηγορούνται πως έλαβαν χρήματα για να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ. Ο ένας, ο Αργεντινός Χούλιο Γκροντόνα, απεβίωσε το 2014, ενώ πέρσι πέθανε και ο Νικολάς Λεός σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Παραγουάη.

Ο τρίτος είναι ο Ρικάρντο Τεϊσέιρα, άλλοτε πρόεδρο της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο οποίος είναι και ο μόνος εν ζωή. Επίσης, ο Τζακ Γουόρνερ, μέλος της FIFA από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, φέρεται να είχε λάβει πέντε εκατομμύρια δολάρια με έμμεσο τρόπο, προκειμένου να ψηφίσει τη Ρωσία για το 2018, ενώ ο Ραφαέλ Σαλγκέρο από την Γουατεμάλα είχε λάβει για τον ίδιο λόγο 1 εκατ. δολάρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.