FIFA: «Κρας τεστ» για αυτόματη τεχνολογία VAR ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2021

Την τελειοποίηση του VAR στοχεύει η FIFA, η οποία σήμερα εγκαινιάζει στο Κύπελλο Αραβίας την ημιαυτόματη χρήση οφσάιντ στο VAR, με στόχο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το «semi-automatic offside technology», θα περιλαμβάνει κάμερες στην οροφή του εκάστοτε γηπέδου, οι οποίες σε πραγματικό χρόνο θα στέλνουν τα δεδομένα στο δωμάτιο του VAR, προκειμένου να μπορούν υπολογιστούν αυτόματα οι περιβόητες γραμμές της επιτιθέμενης και της αμυνόμενης πλευράς.

Σύμφωνα με το BBC, το σύστημα θα αποτελείται από 10 έως 12 κάμερες, οι οποίες θα επεξεργάζονται δεδομένα για 30 σημεία του σώματος των παικτών 50 φορές κάθε δευτερόλεπτο.

Βέβαια, υπάρχουν αρκετά εμπόδια προς το παρόν για την εν λόγω τεχνολογία και για αυτό η FIFA προσπαθεί να τα επιλύσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

«Το VAR έχει αποτυπώσει ένα πολύ θετικό στίγμα στο ποδόσφαιρο και ο αριθμός των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων έχει μειωθεί, όμως φυσικά υπάρχουν τομείς στους οποίους μπορούμε να βελτιωθούμε, και το οφσάιντ είναι ένας από αυτούς. «Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία ελέγχου του οφσάιντ είναι πολλές φορές χρονοβόρα, ειδικά στις πιο οριακές φάσεις. Γνωρίζουμε επίσης ότι η τοποθέτηση των γραμμών δεν είναι πάντα 100% ακριβής, αυτά είναι τα ζητήματα στα οποία θέλουμε να υπάρξει πρόοδος», είπε χαρακτηριστικά ο θρυλικός διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.