FIFA: Καταδίκασε τα επεισόδια σε Αγγλία και Αλβανία

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2021

Το βράδυ της Τρίτης με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αμαυρώθηκαν από τα επεισόδια που έγινα στις αναμετρήσεις Αγγλία - Ουγγαρία και Αλβανία - Πολωνία.

Στο «Γουέμπλεϊ» η ένταση προκλήθηκε από τους Ούγγρους οπαδούς, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Το συμβάν καταγράφθηκε από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αφού η "ITV" που μετέδιδε το παιχνίδι δεν έδειξε πλάνα.

Η αστυνομία από την πλευρά της απέδωσε τα επεισόδια σε ρατσιστική επίθεση ενός οπαδού σε άνθρωπο ασφαλείας, με τον τελευταίο να προσπαθεί να τον συλλάβει.

Επίσης, ένταση σημειώθηκε και στο «Air Albania» με τους οπαδούς των γηπεδούχων να επιτίθονται με μπουκάλια στους παίκτες της Πολωνίας, μετά το τέρμα που πέτυχε ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο αγώνας διακόπηκε για 12 λεπτά, με τον διαιτητή, Κλεμάν Τουρπέν, να καλεί τους παίκτες να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια. 

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Η FIFA καταδικάζει έντονα τα επεισόδια στο Αγγλία - Ουγγαρία και στο Αλβανία - Πολωνία και θα ήθελε να δηλώσει ότι η θέση της παραμένει σταθερή και αποφασιστική στην απόρριψη κάθε μορφής βίας καθώς και κάθε μορφής διάκρισης ή κατάχρησης. Η FIFA έχει μια πολύ σαφή στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε μια τέτοια αποτρόπαια συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.