ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φεβρουάριος γεμάτος...μπάλα – Ποια ματς δεν χάνονται με τίποτα

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς   

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει..ποδόσφαιρο θα μυρίσει.Ο Φεβρουάριος μπορεί να είναι ο πιο μικρός σε διάρκεια μήνας του χρόνου, ωστόσο είναι από τους αγαπημένους των φίλων της στρογγυλής θεάς.Οι νοκ-άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, η κρίσιμη καμπή των πρωταθλημάτων και τα μεγάλα ευρωπαικά ντέρμπι συμβάλουν τα μέγιστα σε αυτό.

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα ένα τα ματς που έρχονται από αύριο και τα οποία ένας ποδοσφαιρόφιλος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να μην χάσει..

Ρεαλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης (La Liga, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 17:00)

Η “μάχη” της Μαδρίτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.Ρεαλ και Ατλέτικο “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” με το..καλημέρα του Φεβρουαρίου και είναι το ματς που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης για αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι “μερένχες” του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση,δεν χάνουν με τίποτα και αυτή τη στιγμή μοιάζουν να είναι σε καλύτερη αγωνιστική μοίρα όχι μόνο από τους αυριανούς τους αντιπάλους αλλά και από την δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Απο την άλλη η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι μία ομάδα που δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις. Έχει καταφέρει ούκω λίγες φορές να προκαλέσει “ζημιές” και με το πάθος,που είναι βασικό στοιχείο του παιχνιδού της, καταφέρνει να κερδίζει τις καρδιές των οπαδών της ακόμα και μετά από αρνητικά αποτελέσματα.Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση τους στο Ντουμπάι,η «βασίλισσα» κέρδισε στα πέναλντι με 4-1 την μισητή της αντίπαλο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας.Σέντρα αύριο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με την προιστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων αλλά ως γνωστόν οι αριθμοί δεν παίζουν ρόλο στα ντέρμπι!

Ίντερ – Μίλαν (Serie A,Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 21:45)

Το derby della madonnina δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.Είναι το ματς που κάθε φίλαθλος στην Ιταλία και όχι μόνο τικάρει στην αρχή της κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου,ωστέ να μην χάσει λεπτό από αυτό. Το Μιλάνο γιορτάζει και το Σαν Σίρο βάζει τα καλά του κάθε φορά που οι δύο ομάδες αγωνίζονται. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει την αίγλη και την σημασία του παρελθόντος, ωστόσο πρόκειται αδιαμφισβήτητα για δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης και ένα από τα πιο μεγάλα και παλαιά ντέρμπι του πλανήτη με μία ιστορία που πολλές ομάδες ζηλεύουν.

Η μεν Ίντερ επέστρεψε για τα καλά.Με τον Αντόνιο Κόντε να έχει ταιριάξει ιδανικά με το DNA του συλλόγου, οι «νερατζούρι» βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις 3 βαθμούς πίσω από την Γιουβέντους και έχει ως ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στην κορυφή. 

Η δε Μίλαν βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στα χαμένα και πολύ μακρυά από τις πρώτες θέσεις.Με τον ερχομό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς,όμως,το κλίμα στην ομάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο.Ο Σουηδός σταρ προσδοκά στο να ξανακάνει την αγαπημένη του Μίλαν μία ομάδα φόβητρο που θα πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση. Η μεταξύ τους αναμέτρηση,όπως καταλαβαίνει κανείς, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον..

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Premier League,Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 22:00)


Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Premier League,Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 22:00)Ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιστορικά ντέρμπι στο νησί.Το ματς στο οποίο συγκεντρώνονται συνολικά 26 πρωταθλήματα Αγγλίας. Παλαιότερα θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι που κρίνει τον τίτλο.Τα τελευταία χρόνια,ωστόσο,οι δυό ομάδες απέχουν πολύ από τις Σίτι και Λίβερπουλ που έχουν πάρει τα σκύπτρα και είναι αυτές που σχεδόν κάθε χρόνο διεκδικούν τίτλους και πρωταθλήματα.Από τον Φέργκιουσον μέχρι τον Μουρίνιο και από τον Ρούνει μέχρι τον Ντρογκμπά, οι αστέρες που έχουν στιγματίσει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι πολλοί και ίσως χρειαστεί διαφορετικό άρθρο για να τους αναφέρουμε όλους.Tη φετινή σεζόν,μετά από 24 αγωνιστικές στην Premier League, η Τσέλσι έχοντας έναν ζωντανό “θρύλο” της ιστορίας της, τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας όντας 30 (!!!) βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ που κυριολεκτικά παίζει χωρίς αντίπαλο.

Από την άλλη οι «κόκκινοι διάβολοι» του Όλε Σόλσκιερ δεν εμφανίζουν σταθερότητα στο παιχνίδι τους,προβληματίζουν με την αγωνιστική τους κατάσταση και βρίσκονται στην πέμπτη θέση έχοντας 6 βαθμούς λιγότερους από τους μπλε του Λονδίνου.Χωρίς αμβιβολία πρόκεται για μία ντερμπάρα με τα όλα της που ξυπνάει στους ρομαντικούς του αθλήματος μνήμες από το ένδοξο παρελθόν των δύο συλλόγων!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (Super League 1, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 19:30)

Ίσως το ματς που περιμένει όλη η Ελλάδα.Αν αφήσουμε εκτός κουβέντας τα όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες και τα οποία θέτουν στον “αέρα” την ομαλή συνέχεια του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις όποιες αγωνιστικές διαφορές τους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στις 23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την «μητέρα των μαχών» του ελληνικού πρωταθλήματος από τη στιγμή που μιλάμε για τους δύο βασικούς και μοναδικούς αυτή τη στιγμή συνδιεκδικητές του τίτλου.Ο βορράς κοντράρεται με τον νότο σε μία άτυπη σύγκρουση δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Από τη 1 Δεκεμβρίου και το 1-1 του Γ.Καραισκάκης γίνεται συζήτηση για το ματς του δευτέρου γύρου, καθώς αναμένεται να δώσει μικρό ή μεγάλο προβάδισμα-πλεονέκτημα σε μία εκ των δύο ομάδων για την κατάκτηση του τίτλου,ενόψει και των play-off.Οι δύο ομάδες χάνουν πολύ δύσκολα βαθμούς,πάνε χέρι-χέρι στην κορυφή,η Τούμπα γεμίζει από..τώρα και το ντέρμπι αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων φιλάθλων για πολλούς λόγους.Και δυστυχώς όχι μόνο για αγωνιστικούς.Για άλλη μία χρονιά.

Μπάγερν Μονάχου – Λειψία (Bundesliga,Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 19:00)

Υπό άλλες συνθήκες και λίγα χρόνια πριν, δεν θα το βάζαμε ποτέ στην λίστα με τα πιο σημαντικά παιχνίδια του μήνα.Ωστόσο,η Λειψία έχει εντυπωσιάσει ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη,πρωταγωνιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην πρώτη θέση της Bundesliga.Aπό την άλλη η κλασσική αξία της Μπάγερν που φέτος δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της αλλά στο τέλος πάντα βρίσκει τον τρόπο να κατακτά τίτλους.Μετά από 19 αγώνες στο πρωτάθλημα η Λειψία του εντυπωσιακού Τίμο Βέρνερ βρίσκεται στην κορυφή με 40 βαθμούς.Οι “Βαυαροί” ακολουθούν από κοντά με 39 βαθμούς και η μεταξύ τους “μάχη” αναμένεται να καθορίσει πολλά.Ντέρμπι κορυφής στην Γερμανία σε δύο Κυριακές από σήμερα. Μην ξεχάσετε να το σημειώσετε.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ και Ρεαλ-Μάνστεστερ Σίτι για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

Φεβρουάριος. Ο μήνας των ερωτευμένων,της αποκριάς και της τσίκνας.Και για εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους ο μήνας που επιστρέφει το Τσάμπιονς Λιγκ.Η κλήρωση των “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έβγαλε ματσάρες και ήδη ονειρευόμαστε τις βραδιές ποδοσφαιρικής μαγείας αυτού του μήνα.Ακυρώνουμε,λοιπόν,οποιαδήποτε άλλα πλάνα για τις αγαπημένες μας Τρίτες και Τετάρτες που πλέον χωρούν μόνο..μπαλίτσα. 

Η κόντρα του Σιμεόνε με τον Κλοπ στο Ατλέτικο-Λίβερπουλ (18 Φεβρουαρίου,22:00 Wanda Metropolitano) και η «σύγκρουση των εκατομμυρίων» στο Ρεαλ-Μάνστεστερ Σίτι (26 Φεβρουρίου 22:00 Santiago Bernabeu) είναι τα ματς που εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε.Όπως και να΄χει ο ποδοσφαιρικός μήνας που ακολουθεί αναμένεται με αμείωτο το ενδιαφέρον,με ματς που θα γράψουν και θα αφήσουν την δική τους ιστορία στην τελική αποτύπωση της αγωνιστικής χρονιάς που βρίσκεται ακριβώς στη μέση.      



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.