«Επηρέασε η αλλαγή προπονητή, δεν φταίνε παίκτες μεμονωμένα»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου07 Φεβρουαρίου 2020

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για 3,5 σεζόν και με την σταθερότητά του καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο πολύτιμους στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος, αναγκάζοντας ακόμη και τους αντιπάλους να παραδεχθούν ότι είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσουν.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι από τους πιο κατάλληλους για να αναφερθεί στους λόγους που ο Δικέφαλος φέτος παρουσιάζεται πιο ευάλωτος από πέρσι, με αποτέλεσμα να δέχεται γκολ με ευκολία και να χάνει άσκοπα βαθμούς.

«Σίγουρα η αλλαγή προπονητή έχει επηρεάσει, γιατί θέλει να φέρει νέα φιλοσοφία στην ομάδα. Βέβαια, είναι οκτώ μήνες στον πάγκο, αρκετό διάστημα για να περάσει όλα όσα θέλει στους παίκτες. Θεωρώ ότι δεν ευθύνονται κάποιοι ποδοσφαιριστές μεμονωμένα» είπε αρχικά και συνέχισε, δίνοντας και μία άλλη διάσταση:

«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση. Ο κόσμος ζητάει κάθε εβδομάδα τη νίκη και πρέπει οι παίκτες να αντέχουν στις απαιτήσεις. Εχω την εντύπωση ότι πέρσι είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Χρειάζεται σωστή νοοτροπία και ψυχολογία για να κατακτήσει ξανά ο ΠΑΟΚ το νταμπλ. Οι αντίπαλοι, πλέον, τον υπολογίζουν περισσότερο ως πρωταθλητή και είναι φυσιολογικό να χρειάζεται φέτος μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ ότι πέρσι».

Ανέφερε ακόμη ότι: «Εύχομαι ολόψυχα στον ΠΑΟΚ να φτάσει και φέτος στην κατάκτηση των τίτλων που αξίζει. Είναι μεγάλη ομάδα και, σίγουρα, είναι στο χέρι του να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Δέχθηκε ήδη έξι γκολ περισσότερα απ’ ότι σε 
ολόκληρο το περσινό Πρωτάθλημα

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την ευκολία με την οποία δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Δικέφαλος είδε πέρσι την εστία του να παραβιάζεται 14 φορές σε 30 αγώνες στην Super League, ενώ φέτος, ήδη, έχει δεχθεί 20 τέρματα σε 22 παιχνίδια.

Μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου απομένουν ακόμη τέσσερα ματς, ενώ θα ακολουθήσουν και τα πλέι οφ και, φυσικά, είναι πιθανό ο «λογαριασμός» να είναι ακόμη πιο βαρύς στο φινάλε της σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.