Φέτος η σεζόν έχει ως πρωταγωνιστή τον αθλητικό διευθυντή, Ζοσέ Μπότο

Κώστας Πετρωτός08 Ιουλίου 2022

Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από τις ως τώρα κινήσεις του ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι είναι ότι ο Δικέφαλος εφαρμόζει το δόγμα της αυτάρκειας και της διαχείρισης των εσόδων με μεγάλη ευλάβεια. Η ισορροπία στα οικονομικά ήταν ένας στόχος ευθύς εξαρχής και αυτόν προσπαθεί να ακολουθήσει με συνέπεια ο Δικέφαλος, Μέσα σε αυτό το τοπίο, αυτός που κάνει το «χοντρό παιχνίδι» είναι ο Ζοσέ Μπότο. Αυτό το καλοκαίρι, όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ κινείται στους ρυθμούς του Πορτογάλου και το τελικό αποτέλεσμα θα το πιστωθεί ή χρεωθεί ο σύλλογος με βάση την επιτυχία των δικών του κινήσεων.

Από το βράδυ της Τρίτης, ο 56χρονος αθλητικός διευθυντής προχώρησε παράλληλα τρία ντιλ. Ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την Ρέιντζερς για τον Τσόλακ, πετυχαίνοντας με την τακτική του οι Σκωτσέζοι να ανέβουν στα χρήματα, βρήκε και έχει κλείσει, ουσιαστικά, τον αντικαταστάτη του και παράλληλα τελειώνει την μεταγραφή του Κάλεντ Νάρεϊ από την Φορτούνα. Δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του «γρήγορος» που κυκλοφορεί στα γραφεία της Τούμπας. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι πρώτες επτά μεταγραφές έγιναν σε χρόνους που δεν είχε πετύχει ποτέ στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής, λοιπόν, ο Μπότο και το ζητούμενο είναι στο τέλος τι ψάρια θα πιάσει ο Δικέφαλος. Πόσο πετυχημένες θα είναι οι κινήσεις του Πορτογάλου, πόσο θα εξυπηρετήσουν το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους τρεις βασικούς στόχους του: Θέση στην δυάδα του Πρωταθλήματος και άρα εισιτήριο για το Champions League, παρουσία αρχικά στους ομίλους του Conference League και και στην συνέχεια πορεία στα περσινά επίπεδα και φυσικά μία πορεία ως το τέλος στον θεσμό του Κυπέλλου.

Το σημείο κλειδί σε όλη αυτή την διαδικασία είναι να υπάρχει καλή χημεία μεταξύ Μπότο και Λουτσέσκου και ο Πορτογάλος να έχει καταλάβει σωστά τον τρόπο σκέψης του Ρουμάνου τεχνικού.

Προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί το παζλ αυτού του καλοκαιριού, χωρίς ο ΠΑΟΚ να διακινδυνεύσει τον πρώτο στόχο του, την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.