Φερέιρα: «Τυχερός ο Ολυμπιακός, μάχη μέχρι τέλους για τον τίτλο»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου23 Φεβρουαρίου 2020

Στην τύχη και στην αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού απέδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα την σημερινή ήττα. 

«Θεωρώ πως ο αντίπαλος κατάφερε να κλειστεί καλά, έβαζε πολλούς παίκτες κοντά στην περιοχή του και κατάφερε να μας μπλοκάρει. Μας οδηγούσε στα άκρα και δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τα σουτ που θέλαμε από τον άξονα. Ξέραμε ότι το παιχνίδι δεν θα είχε πολλές ευκαιρίες και η πιο τυχερή και πιο αποτελεσματική ομάδα θα κέρδιζε και δυστυχώς συνέβη αυτό. Πάντα κατάφερναν να βάζουν τους παίκτες στην μπάλα, ήταν πιο αποφασιστικοί γι' αυτό έκαναν και πολλά φάουλ και δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την άμυνά τους όπως θέλαμε» είπε αρχικά και συνέχισε για τη μη χρησιμοποίηση του Μάτος και την τακτική που ακολούθησε:

«Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω με τακτική. Γιατί για παράδειγμα ο αντίπαλος προπονητής έκανε μία αλλαγή στο σχήμα που χρησιμοποιεί συνήθως, για να μπλοκάρει τον Γιαννούλη. Εβαλε έναν εξτρέμ που ακολουθούσε τον δικό μας μόνιμα σε θέση άμυνας. Οσον αφορά τον Μάτος, έχουμε 22 παίκτες, μόνο 11 μπορούν να παίξουν και εγώ επιλέγω αυτούς που θεωρώ στην καλύτερη κατάσταση. Επέλεξα την ίδια ενδεκάδα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Είναι εύκολο μετά από ένα ματς να λέμε ότι μας έλειψε κάποιος ποδοσφαιριστής».

Τόνισε σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες: «Δεν μπορώ να ψέματα, ότι κάναμε καλό επιθετικά παιχνίδι και ότι ήμασταν καλοί δημιουργικά. Θεωρώ ότι σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε παραπάνω την μπάλα, όταν ο αντίπαλος μας περίμενε στο δικό του μισό και μετά να πασάρουμε και ο άλλος παράγοντας ήταν η ποιότητα του αντιπάλου, μπλόκαρε καλά τους χώρους και από την στιγμή που εμείς δεν τον πιέσαμε όπως έπρεπε ένιωθε καλά. Εβαλαν ένα γκολ που θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, ενώ εμείς όταν σκοράραμε ακυρώθηκε, δεν ξέρω για πιο λόγο, θα πρέπει να δω την εικόνα.»

Για την είσοδο του Ελ Καντουρί είπε: «Σε σχέση με το πώς έπαιζε ο αντίπαλος με τον Ομάρ προσπαθήσαμε να έχουμε έναν παίκτη στην αντίπαλη περιοχή από την δεύτερη γραμμή για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Οπως ακριβώς έγινε στη φάση που δημιουργήσαμε με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει μία μπαλιά στην πλάτη, αλλά δυστυχώς για λίγο ο Ελ Καντουρί δεν βρήκε την μπάλα. Ο Αουγκούστο είναι παίκτης που θα μείνει στη θέση του και θα ανοίξει το παιχνίδι δεξιά και αριστερά, ενώ ο Ομάρ θα μπορέσει να πάρει την μπάλα και να την οδηγήσει, αλλά και χωρίς την μπάλα θα μπορέσει να κάνει κάθετες κινήσεις. Αυτό θέλαμε όταν μπήκε.

Ο Λάμπρου μπήκε στη θέση του Λημνιού, θα μπορούσε να μπει στη θέση του Μπίσεσβαρ, θα μπορούσε να μπει και πιο νωρίς, αλλά και όταν μπήκε βοήθησε. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα παρέμενε ότι ο αντίπαλος είχε μπλοκάρει όλους τους διαδρόμους, ήρθε με αμυντικό προσανατολισμό. Το τυχερό γκολ που πέτυχε τον βοήθησε να παίξει με έξι πίσω προς το τέλος, με τρία χαφ και έναν επιθετικό μπας και βγάλει καμιά αντεπίθεση . Οι δικοί μας δεν μπορούσαν να πάνε στο ένας εναντίον και ενώ είχαμε δώδεκα τελικές ήταν μόνο οι δύο εντός εστίας. Πρέπει να τα παίξουμε αυτά τα ντέρμπι όταν έρθουν, νομίζω θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε φέρει ισοπαλίες, έχουμε χάσει, αλλά έχουμε κερδίσει κιόλας. Νομίζω ότι είναι νωρίς για να βγάλουμε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Για τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε και το γεγονός ότι ο Βαρέλα ήταν οφσάιντ: «Κατ' αρχήν έχω αρκετές αμφιβολίες τι ακριβώς σφύριξε. Θεωρώ πως είναι αν θες να δεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Η ομάδα έχει πετύχει πολλά γκολ από στημένα, καμιά φορά οι παίκτες μας μένουν επίτηδες σε θέση οφσάιντ πριν την εκτέλεση, για να αναγκάσουν την αντίπαλη άμυνα να κατέβει ακόμη περισσότερο και να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές ακόμη από πίσω και να επιτεθούν στην μπάλα. Εμείς προπονούμαστε στις στατικές φάσεις τη παραμονή του σγώνα, αυτό κάναμε και τώρα. Είναι θέμα συγκέντρωσης και προσήλωσης των παικτών. Το τι ακριβώς σφύριξε θα το δούμε μετά.»

«Θα είναι μία μάχη μέχρι τέλους για το Πρωτάθλημα. Με τον Πέδρο Μαρτίνς γνωριζόμαστε πολύ καλά. Βρίσκεται για 2ο χρόνο εδώ και σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από μένα την Ελλάδα, ωστόσο, πιστεύω ότι θα πάει μέχρι το τέλος η υπόθεση του τίτλου.»

Για το γεγονός ότι ο Σφιντέρσκι όταν παίζει με πιο σωματώδης αντιπάλους αντιμετωπίζει προβλήματα: «Είναι αλήθεια ότι έχει δυσκολία απέναντι σε τέτοιους αμυντικούς. Εχουν αγωνιστεί όλοι οι επιθετικοί μας, μπήκε ο Ακπομ στο δεύτερο για να μας δώσει μεγαλύτερη παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Οι Ελ Αράμπι και Χασάν είχαν και αυτοί πρόβλημα με τα δικά μας σέντερ μπακ. Δεν ήταν αυτός καθοριστικός παράγοντας, ήταν ότι ο αντίπαλος ήταν τυχερός και αποτελεσματικός και εμείς δεν διασπάσαμε την άμυνά τους.»

Σε ερώτηση για την πλευρά του Λημνιού και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φοβισμένα: «Ηταν η πρώτη φορά που έπαιζε τόσο φοβισμένα; Αν συμβαίνει αυτό τότε κάτι δείχνει, ότι ο Ολυμπιακός σεβάστηκε όσο ποτέ άλλοτε τον αντίπαλό του. Πολλές φορές αμυνόταν ακόμη και με τα εξτρέμ να είναι στην αμυντική γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό κάναμε, ο Λημνιός πήγε αριστερά, κάναμε προσπάθειες να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα, αλλά τίποτα δεν πέτυχε. Γιατί η άμυνα του Ολυμπιακού κατάφερε να μπλοκάρει όλες τις ενέργειές μας. Και πάλι θεωρώ ότι αν εμείς βάζαμε γκολ στις φάσεις που είχαμε, θα ανοιγόταν και θα βρίσκαμε χώρους. Θεωρώ άδικο το τελικό αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος είχε την τύχη με το μέρος, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι.»

Κατέληξε αναλύοντας τη φάση του γκολ: «Ενα θέμα είναι ο Τσιμίκας, με την ατομική του ενέργεια που, σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει καλύτερα και το πως τελείωσε η φάση δείχνει ότι ήμασταν πολύ άτυχοι. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να τρέξει πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα και μετά κλείστηκε ακόμη περισσότερο. Δεν χρειάστηκε τρεξίματα. Αν πετυχαίναμε πρώτοι γκολ θα φαινόταν η διαφορά στη φυσική κατάσταση. Τους πήγαν καλά πολλά πράγματα που εμάς δεν μας πήγαν.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.