Φερέιρα: «Οι νίκες είναι το φάρμακο»

Γιώργος Ζαΐρης05 Μαρτίου 2020

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για τη ψυχή που έβγαλαν οι παίκτες του μετά το 0-2 που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι είχε φέρει και το τέλος της σεζόν αυτό το προβάδισμα του Ολυμπιακού:

"Αυτό που λέω στους παίκτες είναι ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αποτέλεσμα. Αλλά πάντα πρέπει να δίνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν ήταν εύκολο να γυρίσει το ματς από το 0-2. Αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό που πέτυχαν και είναι μια καλή απάντηση σε όσους υποστήριξαν ότι τα αποδυτήρια δεν είναι ενωμένα. Το ήθελαν περισσότερο από τον αντίπαλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

Θέλω να πω ότι νιώθω περήφανος που προπονώ αυτά τα παιδιά και αυτό ισχύει και όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε. Τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μαθαίνουμε κάθε μέρα για να γίνουμε καλύτεροι. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο, θα πρέπει να πάμε στο Γ. Καραϊσκάκης αποφασισμένοι να υποφέρουμε, να κάνουμε το ματς που πρέπει για να περάσουμε. Θα είναι ο τελικός πριν τον... τελικό".

Ρωτήθηκε για το ότι μετά το ματς στα Πηγάδια είχε πει πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος του ΠΑΟΚ: "Αυτό το είχα πει ως υπεράσπιση των ποδοσφαιριστών της ομάδας μου. 

Αυτό που λέω λοιπόν είναι πως ο αντίπαλος μας στο Πρωτάθλημα μέχρι εκείνο το σημείο είχε πιο σταθερή απόδοση από εμάς και αυτό δεν οφείλεται στο ότι εμείς έχουμε πρόβλημα στα αποδυτήρια. Δεν θα το επιτρέψω αυτό γιατί ο σεβασμός είναι το πιο σημαντικό για μένα". 

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα και ο Φερέιρα κλήθηκε να το σχολιάσει ενόψει της συνέχειας στο Πρωτάθλημα αλλά και ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης: "Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Πολλές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσεις πώς έρχεται μια ήττα και εύκολο να εξηγήσεις μια νίκη. Αλλά η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα στην Ξάνθη θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στο τέλος. 

Πολλές φορές κάποια πράγματα είναι δύσκολα να τα εξηγήσεις. Οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση. Οι νίκες είναι το φάρμακο. Εγινε ένα καλό παιχνίδι είδαμε θέαμα και αυτό μου αρέσει".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι του ασκείται αυστηρή κριτική και πώς το αντιμετωπίζει αυτό: "Εμπειρία κερδίζεις ζώντας καταστάσεις. Από τον καναπέ σου δεν κερδίζεις εμπειρίες. Οι μεγαλύτεροι προπονητές του κόσμου έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις. 

Εχω αποδεχθεί την πίεση από την πρώτη μέρα και αυτή είναι θετική για μένα γιατί η πίεση αφορά κατάκτηση τίτλων. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την πίεση, να την αποδεχόμαστε και με αυτή να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούμε. Οι καλοί καπετάνιοι φαίνονται στα φορτουνιασμένα νερά".

Μίλησε και για την απόφαση του να δώσει ένα σερί αγώνων στον Πασχαλάκη κι αν θα επιμείνει σε αυτό: "Η πίεση έρχεται από την προπόνηση. Οι δυο τους πρέπει να παλεύουν για να κερδίσουν τη θέση. Δεν είναι μόνο αυτή η θέση. Και σε άλλες θέσεις έχουμε αλλαγές. Κάποιες αλλαγές λόγω τραυματισμών, έχουμε αλλάξει τον Μάτος και τον Ροδρίγκο, έχουμε αλλαγές στα χάφ, είναι φυσιολογικό, όλοι οι παίκτες χρειάζονται. 

Μερικές φορές δέχομαι κριτική γιατί βάζω παίκτες που δεν είναι φυσικές τους θέσεις αλλά επιλέγω εκεί που χρειάζεται η ομάδα. Οταν κερδίζεις είσαι καλός προπονητής. Οταν χάνει η ομάδα, το αντίθετο. Πάντα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία".

Αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μιχάι που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός: "Είναι πρωταθλητής στη δουλειά ο Μιχάι. Ποτέ δεν υπήρξε μια μέρα που δεν θέλησε να κάνει εξτρά προπόνηση. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε το ίδιο μαέστροι στο όργανο. Αλλά σήμερα βγήκε ένας ήχος καλός από τον Μιχάι. Τα πήγε εξαιρετικά ο Μιχάι. Μέχρι πρότινος είχε αγωνιστεί ελάχιστα, ανταποκρίθηκε καλά".

Ρωτήθηκε και για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές στημένες φάσεις μπροστά στην εστία του Ολυμπιακού: "Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί όσο έχουμε αποδείξει ότι μπορούσαμε να είμαστε. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε. Απλά υπάρχουν στιγμές που δεν βγαίνουν αυτά που θέλουμε. Αλλά θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που είναι καλή επιθετικά στις στημένες φάσεις. Δεν το βγάλαμε και πρέπει να το δουλέψουμε"

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.