Φερέιρα: «Να μην έρθει και να μην φύγει κανείς!»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Δεκεμβρίου 2019

Ο Πορτογάλος κόουτς έπειτα το τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο είχε σημείωσει πως στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε πει στους παίκτες του πως η μπάλα είναι φίλη τους. Ρωτήθηκε για τι ήταν αυτό που τους είπε στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης, όπου και πάλι στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός: «Πράγματι τους είχα πει να σέβονται τη μπάλα. Στο συγκεκριμένο ματς, τους είπα στα αποδυτήρια πως η ομάδα πρέπει να παίξει με περισσότερο πάθος από τον αντίπαλο, πρέπει να τρέξει περισσότερο από τον αντίπαλο, πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο και να είναι επιθετικοί. Αυτά τους είπα και είδατε ότι το αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

«Τα τρία πράγματα που μας δυσκόλεψαν»

Κλήθηκε να σχολιάσει το ότι για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΟΚ σπαταλά ένα ημίχρονο και αν με αυτό συμφωνεί: «Στο πρώτο μέρος μας δυσκόλεψαν τρία πράγματα: ο αγωνιστικός χώρος που ήταν ακανόνιστος, ο αντίπαλος που έτρεξε πολύ και μας πίεσε και το τρίτο, εμείς από την πλευράς μας όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας δεν φτάναμε με συνέπεια στην αντίπαλη περιοχή είτε με σέντρες είτε με σουτ. Πρέπει τον αντίπαλο σου εφόσον είναι του χεριού σου, να τον σπρώξεις στα σκοινιά και να τον χτυπάς, δηλαδή να κάνεις σουτ, σέντρες και συνεχόμενες επιθέσεις. Αυτά μας έλειψαν στο πρώτο μέρος και τα διορθώσαμε στο δεύτερο. Αλλά δεν συμφωνώ ότι σπαταλήσαμε το πρώτο μέρος».

«Κανείς δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος»

Αναφέρθηκε στη διαχείριση του ρόστερ και στο ότι στο ματς αυτό έκανε τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στον Παναιτωλικό: «Θέλω να έχω 20 παίκτες του ίδιου επιπέδου. Για παράδειγμα έχω δυο καλούς τερματοφύλακες, στους στόπερ έχω και τον Ινγκασον, στα χαφ έχω επίσης παίκτες, όπως και στην κορυφή. Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος θεωρώντας ότι έχει φανέλα βασικού. Ολοι πρέπει να νιώσουν ότι όταν τους ζητηθεί μπορούν να αγωνιστούν».

Ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο πως δεν θέλει να αλλάξει το ρόστερ τον Ιανουάριο: «Αν ζητούσα ένα δώρο από τον Αγιο Βασίλη θα ήταν να μην φύγει, αλλά και να μην έρθει κανείς ποδοσφαιριστής».

«Νιώθω απέραντο σεβασμό για τον κόσμο»

Τέλος εξήγησε το λόγο που έσπευσε, όπως και μετά το ματς στον Βόλο, να κάνει... κερκίδα μπροστά στον κόσμο της ομάδας: «Οταν ξεκινούσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα έπαιζα σε έναν μικρό σύλλογο. Επαιζα στη βροχή, τα ταξίδια ήταν δύσκολα. Νιώθω απέραντο σεβασμό σε αυτό τον κόσμο που προσπαθει να είναι δίπλα μας κάνοντας θυσίες. Και το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης είναι να τον χειροκροτάμε μετά από κάθε ματς. Και στο συγκεκριμένο, είδατε ότι εμφανίστηκαν σε ένα σημείο όλοι μαζί κατά τη διάρκεια του αγώνα και από εκείνο το σημείο και μετά καταφέραμε να σκοράρουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.