Φερέιρα: «Να δώσουμε μεγάλη απάντηση μέσα στο γήπεδο, για μας υπάρχει το -7»

Γιώργος Ζαΐρης06 Ιουνίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι μαζί με τους ποδοσφαιριστές του δούλεψαν καλά όλο αυτό το διάστημα και θα δώσουν μια μεγάλη απάντηση στον αγωνιστικό χώρο. Σημείωσε πως η διαφορά από τον Ολυμπιακό είναι στο -7 και πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την ανατροπή, αρκεί να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά. 

- Αυτό το διάστημα των προπονήσεων ήταν αρκετό για να ετοιμάσετε την ομάδα;

«Πράγματι αυτό ήταν το μίνιμουμ χρονικό διάστημα που θέλαμε για να έχουμε ομαδικές προπονήσεις. Πρέπει να κοιτάξουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και να τις αντιμετωπίσουμε ως προκλήσεις για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».

- Πώς βιώσατε την καραντίνα;

«Ηταν μια χρονική περίοδος για όλο τον κόσμο, παίκτες και κοινωνία γενικότερα, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να ελέγξει απόλυτα την κατάσταση πριν ξεφύγει. Πλέον το πιο σημαντικό είναι σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς, στο ποδόσφαιρο, στην κοινωνία, στις δουλειές ώστε να ανυψωθεί η οικονομία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι ζούμε σε μια χώρα η οικονομία της οποίας βασίζεται πολύ στον τουρισμό οπότε πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, πάντα όμως με τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί γιατί λόγω αυτών έχουμε καταφέρει ως χώρα να ελέγξουμε πολύ καλά αυτή την πανδημία».

- Επιστρέφοντας στις προπονήσεις πώς είδατε τους παίκτες σας;

«Μπορώ να σας πω ότι όσο ποτέ άλλοτε ένιωσα το πνεύμα του ΠΑΟΚ στους παίκτες μου με τον τρόπο που από την πρώτη μέρα που επιστρέψαμε δούλεψαν σκληρά ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την έναρξη των πλέι οφ. Να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Αυτός είναι ο στόχος μας και οι ποδοσφαιριστές έχουν δουλέψει αυτό το χρονικό διάστημα για το πρώτο ματς αλλά και για τα επόμενα».

- Θα αναγκαστείτε να αγωνιστείτε μέχρι τα τέλη Ιουλίου...

«Οι συνθήκες θα είναι ίδιες για όλους άρα όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε το γρηγορότερο δυνατό στη ζέστη και στο καλεντάρι. Θα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους και εμείς το βλέπουμε ως μια ακόμη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Κανείς δεν το περίμενε αλλά όλοι πλέον προετοιμαζόμαστε δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό. Ολες αυτές οι δυσκολίες τις αντιμετωπίζουμε ως προκλήσεις».

- Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να δώσει το πρώτο του επίσημο ματς χωρίς να έχει κάποιο φιλικό στο ενδιάμεσο.

«Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πιστεύεις στη δουλειά σου. Αυτή τη στιγμή το δείγμα μας είναι τα μεταξύ μας διπλά όπου έπαιζε ο τρόπος επίθεσης μας εναντίον στον τρόπο άμυνας μας. Πράγματι είμαι περίεργος και ανυπομονώ να δω την απάντηση της ομάδας στον πρώτο αγώνα. Οπως είπα και πριν είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, μια κατάσταση στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε και μέχρι τώρα οι παίκτες έχουν δουλέψει σκληρά. Οπότε ναι, είμαι περίεργος να δω πως αυτή η δουλειά που κάναμε θα βγει στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ματς».

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να επιστρέψει στη μάχη για τον τίτλο;

«Στο μυαλό το δικό μου αλλά και των παικτών μου, είμαστε στο -7 από τον αντίπαλο μας με βάση τα αποτελέσματα εντός αγωνιστικού χώρου. Οπότε μπαίνουμε στο γήπεδο με στόχο μόνο τη νίκη, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και μετά το ματς μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς για το πώς θα καλύψουμε τη διαφορά. Ο στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο επόμενος είναι με τον μεγάλο μας αντίπαλο οπότε εκεί έχουμε επικεντρωθεί».

- Η απουσία του κόσμου από το γήπεδο είναι κάτι που σας στεναχωρεί;

«Ξέρουμε καλά ότι ο κόσμος εδώ αναγκάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει σπίτι του και όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε τη χαρά της νίκης. Επειδή το αξίζουν, με όλα όσα πέρασαν μιας και αναγκαστήκαμε να κάνουμε πράγματα που δεν μας άρεσαν, μείναμε μακριά από τις οικογένειές μας. Τουλάχιστον εγώ, πράγμα πολύ δύσκολο να το υπομένεις, ωστόσο μιας και το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου επικεντρώθηκα εκεί και ξέρω ότι ένας τρόπος να δώσεις χαρά στον κόσμο μας είναι η νίκη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

- Αρκετές οι απουσίες ενόψει του αγώνα...

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργώ και σκέφτομαι είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι. Η φιλοδοξία μας είναι ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Είμαστε έτοιμοι και παρά τις απουσίες που έχουμε. Θα ήθελα να έχω στη διάθεση μου όλους τους παίκτες αλλά λόγω σοβαρών τραυματισμών αυτό δεν κατέστη δυνατόν από την αρχή της σεζόν. Οι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο από την περασμένη σεζόν, Ζαμπά και Κρέσπο αργότερα, τώρα Ινγκασον και Γιαννούλης εκτός λόγω τιμωριών, ώστόσο δουλεύουμε και υπολογίζουμε όλο το ρόστερ της ομάδας, νιώθω εμπιστοσύνη έχοντας όλους αυτούς τους παίκτες, οπότε έχουμε λύσεις. Για εμάς τα πάντα είναι μια ευκαιρία να βγούμε πιο δυνατοί. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά και πραγματικά περιμένω με προσμονή και δημιουργικό άγχος να αρχίσουν οι αγώνες γιατί ξέρω ότι οι παίκτες θα δώσουν μια μεγάλη απάντηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.