Φερέιρα: «Ξέρω την αξία μου, γι' αυτό αποφασίσαμε με τον Σαββιδη να μείνω»

Metrosport Team19 Ιουλίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στην κάμερα του PAOK TV μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη και σχολίασε για τους λόγους που η ομάδα του δεν κέρδισε στην τελευταία αγωνιστική, για τα κέρδη της ομάδας, το -7 και το πόσο επηρεάστηκε η ομάδα, την χρησιμοποίηση των νεαρών, τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένος με την 2η θέση ενώ ζήτησε ποιοτική ενίσχυση για τον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ήρθε στην Τούμπα με πολλές φιλοδοξίες και ότι δε θα έμενε αν δεν είχε βάλει ψηλά τον πήχη, διότι του λείπει η οικογένειά του στην Πορτογαλία. Γι΄αυτό και αποφάσισε από κοινού με τον Σαββίδη τον Ιανουάριο να μη φύγει. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν κερδίσαμε σήμερα γιατί δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, τα πλέι οφ έδωσαν πράγματα, δεν δεχθήκαμε γκολ, βελτιώσαμε την άμυνα μας, στο επιθετικό κομμάτι ήμασταν καλοί, φτάναμε με αξιώσεις και εκεί μπλοκάραμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Τώρα μας περιμένουν παιχνίδια σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο και τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, πρέπει να κρατήσεις το μηδέν και να εκμεταλλευτείς και την παραμικρή ευκαιρία που θα σου δοθεί. Σίγουρα είναι σημαντικό πως πρέπει να είσαι αποτελεσματικός, εμείς δεν το κάναμε σήμερα, ένα γκολ στην αρχή θα είχε ανοίξει το παιχνίδι και θα ήταν πιο εύκολο το έργο μας. Για εμάς είναι κρίμα αυτό γιατί θέλαμε να τελειώσουμε με μία νίκη για να τεκμηριώσουμε την άνοδο της ομάδας και για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας με νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι».

Για την ξηρασία στα γκολ στην Τούμπα: «Το σοβαρό μας πρόβλημα είναι πως δεν μετουσιώνουμε σε γκολ τις ευκαιρίες μας αλλά κάνουμε ευκαιρίες. Αν δεν απειλούσαμε θα έλεγα πως πρέπει να το διορθώσουμε και να το πάρουμε από την αρχή, αλλά νομίζω πως σήμερα δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δεν τα καταφέραμε. Είναι προειδοποιητικό σημάδι αυτό γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και λίγο χρόνο. Είχαμε την καλύτερη άμυνα, επιθετικά θα θέλαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω και ελπίζουμε να βελτιωθούμε. Τα πλέι οφ ήταν πιο ανταγωνιστικά από το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες ή για κάτι άλλο, η εικόνα των πλέι οφ ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν. Ευτυχ΄ώς που τελείωσε η σεζόν. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, παρόλο που χρειάστηκε να αλλάξει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς, είναι τεράστιο κέρδος για εμάς ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης, η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια και έχουμε λίγο χρόνο».

Για το πόσο επηρεάστηκε η ομάδα μετά το -7 τον Ιανουάριο: «Σκεφτείτε πως από τότε που πήραμε πίσω τους 7 βαθμούς άλλαξε η εικόνα της ομάδας. Ποτέ δεν θα μπορέσουν να μας δώσουν πίσω εκείνα που μας πήραν, δεν είναι μόνο οι 7 βαθμοί, είναι κάτι πιο βαθύ. Είναι διαφορετικό να έχεις προβάδισμα στα πλέι οφ και διαφορετικό να μπαίνεις στα πλέι οφ όντας πίσω. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, καλύτερα και σε πολύ λίγο χρόνο».

Για την χρησιμοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών και αν μπορεί να συνδυαστεί η χρησιμοποίηση με τον πρωταθλητισμό: «Η ποιότητα για μένα δεν έχει ηλικία. Οι ποδοσφαιριστές οι νεαροί έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες για να αγωνιζονται στην ομάδα. Εφεραν στην ομάδα μεγάλη ένταση και ενέργεια, έχουν πολύ πείνα και φιλοδοξία να βελτιωθούν να ωριμάσουν για να κάνουν καλύτερα πράγματα αλλά και ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει ποδοσφαιριστές έμπειρους για να στηρίξουν αυτό το οικοδόμημα. Αν δίπλα στον Μιχαηλίδη έχεις έναν Βαρέλα μπορείς να έχεις κάποιοον να τον στηρίξει και να τον βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι μια αναγκασμένη ομάδα για να κυνηγάει τον τίτλο».

Για το τι έχει συζητήσει με τον Ρέμπε για τη νέα χρονιά: «Εχω μιλήσει με τον Ρέμπε, η διοίκηση γνωρίζει τις θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και πως πρέπει να γίνει γρήγορα. Θέλω να είναι ποιοτικές οι κινήσεις και να γίνουν γρήγορα. Η διαδικασία και οι συζητήσεις που είχα όταν ήρθα απο την Μπράγκα είναι ίδιες με αυτές που έκανα τώρα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την 2η θέση: «Οχι δεν είμαι. Εγώ ήρθα εδώ για να κερδίσω, άφησα την οικογένειά μου για να κερδίσω και να κατακτήσω τίτλους. Ξέρω την αξία μου και που θέλω να φτάσω αλλά και την αξία και την δυναμική αυτού του συλλόγου. Δεν ήρθα εδώ για να περάσω τον χρόνο μου. Οποιος φοράει αυτό το έμβλημα πρέπει να θέλει να κερδίσει. Και εγώ ήρθα εδώ για να κερδίσω. Μην ξεχνάμε ότι λίγο μετά που ήρθα ο ΠΑΟΚ είχε μια πρόταση διπλάσιας αξίας για να με παραχωρήσει αλλά δεν ήθελα να φύγω. Το ίδιο συνέβη και τον Ιανουάριο και μαζί με τον κ.Σαββίδη η απόφαση ήταν να μείνω για να κατακτήσω τίτλους. Ηρθα για να κάνω κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πετύχει ποτέ. Μου λείπει η οικογένειά μου και δεν ήρθα εδώ να περάσω τον χρόνο μου, αλλιώς καλύτερα να κάτσω στο σπίτι μου στην Πορτογαλία μαζί τους».

Για τον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν χρειαζόμαστε πάρα πολλά, χρειαζόμαστε καλά. Χρειαζόμαστε παίκτες που θα προσθέσουν ποιότητα αλλιώς να πάμε στον πόλεμο με αυτούς που έχουμε. Θα δώσω ως παράδειγμα την θέση του στόπερ. Πάντα όταν υπάρχει πίεση γινόμαστε καλύτεροι. Ολα τα στόπερ μας είχαν καλή απόδοση φέτος. Ηξεραν όλοι πως αν δεν αγωνιστούν καλά δεν θα παίξουν. Εμείς χρειαζόμαστε την ανταγωνιστικότητα αυτή την εσωτερική σε όλες τις θέσεις. Χρειαζόμαστε ποιότητα, τρεξίματα, ενέργεια, τα πάντα, η ομάδα πάει σε παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.