Φερέιρα για το χαμένο πέναλτι, την 3η αλλαγή που δεν έκανε και τους Τσόλακ-Ουάγκε

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2020

Απαντήσεις σε αρκετά θέματα έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από την Κρασνοντάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου απάντησε γιατί δεν έκανε την τρίτη αλλαγή, για την ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ρώσικης ομάδας, τις λεπτομέρειες αλλά και το χαμένο πέναλτι του Πέλκα

Αναλυτικά όσα είπε:

Γιατί δεν προχώρησε σε 3η αλλαγή: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Είχαμε τον Νινούα και τον Εσίτι αλλά θεωρούσα πως ο Σβαμπ θα μπορούσε να μας βοηθήσει κι άλλο για να φτάσουμε στην μεγάλη περιοχή. Δεν θεωρώ πως φταίνε οι αλλαγές που θα κερδίζαμε ή θα χάναμε το παιχνίδι. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αυτές δεν ήταν υπέρ μας».

Για την τριάδα της Κρασνοντάρ στη μεσαία γραμμή: «Το ξέραμε καλά πως η μεγάλη δύναμη είναι η ατομική ποιότητα των παικτών στην μεσοεπιθετική γραμμή της. Εμείς σε ομαδικό επίπεδο καταφέραμε πολύ καλά να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων. Η τακτική μας προσέγγιση ήταν σωστή».

Για του αν έχει ξανασυμβεί όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες να είναι εναντίον της ομάδας του: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, είχαμε ένα πέναλτι το οποίο χάθηκε, εκείνοι είχαν ένα πέναλτι που μπήκε. Είχαμε δοκάρι και στη συνέχεια απόκρουση στην συνέχεια της φάσης. Ευελπιστούμε πως θα καταφέραμε να το γυρίσουμε στην Τούμπα».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η αποκατάσταση, έχουμε μπροστά μας ένα ματς για το πρωτάθλημα. Όταν έρθει η ώρα για το δεύτερο ματς με την Κρασνοντάρ τότε θα επικεντρωθούμε εκεί. Στα θετικά σημεία της ομάδας μας είναι η μεγάλη θέληση και η φιλοδοξία για να βρεθούμε στους ομίλους. Δείξαμε θράσος και είχαμε τις ευκαιρίες και μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στις κρίσιμες στιγμές. Το αποτέλεσμα μόνο μας αφήνει δυσαρεστημένους».

Για τα τρία χαμένα πέναλτι σε επίσημα παιχνίδια και ένα σε φιλικό: «Ο εκτελεστής των πέναλτι είναι ο Πέλκας, δεν έχει εκτελέσει τα πέναλτι που έχουμε χάσει. Στο πέναλτι υπάρχει και ο τερματοφύλακας που σήμερα είχε πολύ καλή απόδοση».

Για το αν υπολογίζει τους Τσόλακ-Ουάγκε για το δεύτερο παιχνίδι: «Δεν μπορώ να το απαντήσω, τώρα ήρθαν οι παίκτες. Πρέπει να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται και να δούμε αν μπορούμε να τους υπολογίζουμε. Το αληθινό ποδόσφαιρο δεν είναι σαν το Football Manager που βγάζεις έναν παίκτη και βάζεις έναν άλλο, υπάρχουν κι άλλες παράγοντες. Το πραγματικό ποδόσφαιρο είναι κάτι πιο δύσκολο και πιο ιδιόμορφο και πρέπει να σκεφτούμε για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τον Σύλλογο. Μου αρέσουν τα ρίσκα και αν χρειαστεί να πάρουμε κάποια ρίσκα θα τα πάρουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.