Φερέιρα για Μπράγκα, Μπενφίκα και... Σάντος

Metrosport Team28 Αυγούστου 2020

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Αμπέλ Φερέιρα στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι FPF11. 

Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, εξήγησε τους λόγους που δεν παραχωρούσε συνεντεύξεις σε μέσα της πατρίδας του.

«Ήταν μια απόφαση που πήρα όταν έφυγα από την Μπράγκα. Κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα από τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις»,  δήλωσε σχετικά.

Ο 41χρονος τεχνικός υποστήριξε πως αν μπορούσε να διευθύνει μια ομάδα θα έδινε στους παίκτες περισσότερη φωνή. 

«Τώρα προστατεύουν τους πρωταγωνιστές πολύ, αλλά πρέπει να αφήσουμε εκείνους που έχουν την μπάλα στα πόδια τους να μιλήσουν» ανέφερε.  

Στη συνέχεια μίλησε για τον Φερνάντο Σάντος και την αντιμετώπιση που έχει στην Ελλάδα.

«Για να είσαι πρωταθλητής δεν χρειάζεται να κερδίσεις τίτλους. Ο κύριος Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζεται εδώ στην Ελλάδα ως πρωταθλητής. Και αυτό δεν οφείλεται σε αυτό που έχει επιτύχει σε επίπεδο τίτλων, αλλά λόγω του τρόπου ύπαρξής του και της δουλειάς τους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου» ανέφερε ο Φερέιρα.

Μετά σχολίασε ένα βίντεο το οποίο τον έδειχνε να αποχωρεί από την συνέντευξη τύπου μετά από μια ήττα της Μπράγκα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν ήμουν εγώ. Ήταν ένας προπονητής σε δύσκολη εκείνη την στιγμή», είπε γελώντας ο Φερέιρα προσθέτοντας: «Στο ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατόν να τους ευχαριστήσεις όλους».

Όσον αφορά την Μπράγκα, ο Φερέιρα είχε μόνο καλά λόγια για τον πρόεδρό της, Αντόνιο Σαλβαδόρ.

«Η Μπράγκα τους έχει πλησιάσει, η απόσταση μειώνεται συνεχώς» είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ για τη μείωση της «ψαλίδας» από τις Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.  

Τέλος μίλησε για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας και το ενδεχόμενο ο Δικέφαλος να βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπενφίκα.

«Αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια ομάδα που αποτελεί ευρωπαϊκή παραδοσιακή δύναμη. Η Μπενφίκα έχει DNA πρωταθλητή και πολύ μεγάλη ιστορία. Δεν είναι μόνο ομάδα του σήμερα, αλλά πάντα ήταν δυνατή. Ο Ζόρζε Ζεζούς δημιουργεί ένα πολύ δυνατό σύνολο με παίκτες που έχουν πολλή ατομική ποιότητα. Πιστεύω ότι φτιάχνουν μια ομάδα για να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» κατέληξε ο Φερέιρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.