Φερέιρα για Κράσνονταρ, Ρέμπε, financial fair play και μεταγραφές

Γιώργος Ζαΐρης29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν μίλησε μόνο για την αυριανή αναμέτρηση αλλά και για τον ΠΑΟΚ που χτίζει με τον Ολαφ Ρέμπε τον οποίο και αποθέωσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Θεωρείτε ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ματς γιατί φάνηκε πως στο πρώτο παιχνίδι αυτές τελικά έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο.
«Δεν μπορείς να ελέγξεις την ποιότητα του αντιπάλου. Που έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και τρία χρόνια, έναν τρόπο παιχνιδιού ξεκάθαρο. Εμείς στο πρώτο ματς το ελέγξαμε καλά τον αντίπαλο. Παίξαμε με λογική και όχι με συναίσθημα. Για αυτό πήγε καλά. Ναι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αυτή ήταν η αποτελεσματικότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι και πάλι να παίξουμε με λογική. Ξέρουμε ότι αν βάλουμε ένα γκολ θα μας βάλει σε θέση οδηγού, αλλά το ματς θα παιχθεί στο πνευματικό κομμάτι και λιγότερο στον τακτικό τομέα. Πρέπει να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας και ο κάθε παίκτης να είναι συγκεντρωμένος στη δική του δουλειά. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε το αύριο ούτε το μετά. Μόνο το παιχνίδι. Οι οπαδοί μπορούν να το περιμένουν έντονα με συναισθήματα αλλά εμείς μέσα στο γήπεδο πρέπει να είμαστε με τη λογική. Πρέπει επίσης να σκεφτόμαστε πως ήρθαμε εδώ. Πώς φτάσαμε εδώ. Με βήματα συνεχόμενα. Όλη αυτή η δουλειά που κάναμε μας έφερε εδώ. Και πρέπει αύριο να την ολοκληρώσουμε».
-Ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετικό πλάνο με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Περιμένετε ίδιο ματς ή αλλάζει η προσέγγιση επειδή η Κράσνονταρ κέρδισε; Και υπολογίζετε τον Τσόλακ και τον Ουαγκέ;

«Έχω πει πολλές φορές πως το ποδόσφαιρο δεν είναι playstation για να παίξει αμέσως ένας παίκτης και αυτό το λένε οι μεγαλύτεροι προπονητές. Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές που είναι στη λίστα και αν θεωρήσω ότι πρέπει να παίξουν θα το κάνω. Έπαιξαν με τον ΝΠΣ αλλά δεν έχει σχέση εκείνο το ματς με αυτό που δίνουμε τώρα. Σίγουρα αύριο θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ατομική ποιότητα. Πηγαίνουν στο ένας εναντίον ενός και εμείς πρέπει να απαντήσουμε ομαδικά και σε άμυνα και σε επίθεση. Η μεγάλη μας δύναμη είναι το σύνολο. Έχουμε και καλές μονάδες αλλά η δύναμη μας είναι το σύνολο. Εδώ μας έχει φέρει η δουλειά, η πειθαρχία και το ομαδικό ταλέντο».
-Υπάρχει φαβορί για την πρόκριση με την εικόνα των δυο ομάδων από το πρώτο ματς;
«Όταν μιλάμε για δυο ομάδες που έχουν παίξει το πρώτο ματς, για να δώσεις τον τίτλο του φαβορί πρέπει να βάλεις κάτω αρκετούς παράγοντες. Ο αντίπαλος μπορεί να κάνει μεταγραφή παίκτη 12.000.000 ευρώ και έχει τον ίδιο προπονητή για τρία χρόνια. Αυτό δεν μας κάνει φαβορί. Αλλά έχουμε δίψα και θέληση και αυτό μπορεί να μας κάνει φαβορί. Αλλά ο στόχος μας είναι ο ίδιος: δεν είναι πλέον όνειρο, είναι στόχος. Μετά το ματς με την Μπεσίκτας είχα πει πως πλέον δεν είναι όνειρο αλλά στόχος η πρόκριση. Αποκλείσαμε την Μπενφίκα, φτάσαμε πιο κοντά. Η διοίκηση μου ζήτησε να είμαστε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί απέναντι στην Κράσνονταρ θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι θετικό ή για κάτι ιστορικό».
-Ο Ρέμπε δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα δυο μηνών και είναι απίστευτο που φτάσαμε εδώ. Θα θέλατε να το σχολιάσετε;
«Θα ήθελα να πω ότι όποιος αποφάσισε να φέρει τον Ρέμπε έκανε διάνα επιλογή! Είναι μεγάλη χαρά που μπορώ να συνεργάζομαι μαζί του. Είναι νεαρός όπως και εγώ και έχει φιλοδοξίες όπως και εγώ, θέλει να κατακτήσει πράγματα όπως και εγώ. Έχουμε επιλύσει προβλήματα που έπρεπε να λυθούν. Θα συμφωνήσω μαζί του πως ότι έχουμε κάνει με δυο μήνες δουλειάς, είναι καλό. Ο ίδιος δημιουργεί μια ομάδα όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Θα χρειαστούμε χρόνο και υπομονή. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός. Για να έχει έσοδα ο σύλλογος πρέπει να παράγει παίκτες με μεταπωλητική αξία. Να δίνει αξία στις ακαδημίες του και με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούμε από τον βραχνά του financial που μας δυσκόλεψε και θα φέρουμε και άλλους παίκτες. Το να έχω έναν τέτοιο αθλητικό διευθυντή είναι φανταστικό».
-Μια πρόκριση στους ομίλους του CHL μπορεί να αναπροσαρμόσει το πλάνο της ομάδας σε ότι αφορά τις μεταγραφές;
«Αυτό δεν το έχω σκεφτεί πολύ γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι να απαλλαγεί από τον βραχνά του financial fair play. Τον Γενάρη δεν κάναμε ούτε μια μεταγραφή για αυτό το λόγο. Εμείς πλέον έχουμε εξασφαλίσει τους ομίλους του Εuropa. Απλά μετά τον αποκλεισμό της Μπεσίκτας βάλαμε άλλο στόχο. Να πάμε στους ομίλους του CHL για να έχουμε επιπλέον οφέλη: χρήματα, πρεστίζ! Θέλω όμως να το αφήσω αυτό. Αν καταφέρουμε να περάσουμε θα έχουμε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Επομένως θα χρειαστούμε εμπειρία. Εμείς θέλουμε αυτή την πρόκριση. Αυτό σκεφτόμαστε»!
-Η Κράσνονταρ μπορεί να έχει απουσίες σημαντικών παικτών. Αυτό σας επηρεάζει; Επίσης ο προπονητής της είπε πως δεν μπορούσε να κάνει αλλαγές στο ματς με τη Σότσι όπως εσείς με τον ΝΠΣ. Θέλετε να το σχολιάσετε;
«Δεν μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα που είπαν άλλοι προπονητές. Αλλά η Κράσνονταρ έχει τεράστιο μπάτζετ και επομένως παίκτες που μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή. Για μένα το πιο σημαντικό για το ματς, είναι να ξεπεράσουμε τα όρια μας, να έχει ο κάθε παίκτης την απαραίτητη προσήλωση. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος έχει κάνει επένδυση, έχει ατομικό ταλέντο αλλά το ίδιο συνέβαινε με την Μπεσίκτας και τη Μπενφίκα. Επομένως έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα το υπηρετήσουμε ως το τέλος! Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα παίξει από τον αντίπαλο για να επιλέξω ενδεκάδα. Το πλάνο έχει σημασία που θα μας φέρει την πρόκριση είτε παίξουμε με φορ είτε όχι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.