Φερέιρα: «Εχουμε πίστη, νιώθουμε τη δίψα του κόσμου»

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα κατέθεσε την άποψή του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με δηλώσεις του στο PAOK TV. «Μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες και πσιτεύω ότι καθένα από τα πέντε παιχνίδια μαζί τους ως το τέλος θα έχει την δική του ιστορία και βαρύτητα. Για εμάς πάντως ο σημαντικότερος αγώνας είναι πάντα ο επόμενος και άρα ο αυριανός. Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ παθιασμένη ατμόσφαιρα. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Εχουμε προετοιμαστεί καλά για ατή την πρόκληση και θέλουμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό να παίξουμε για την νίκη» είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για την τοξικότητα που υπάρχει και αν επηρεάσει τα αποδυτήρια:

«Όχι, δεν νομίζω να συμβεί αυτό, γιατί πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι ο καθένας μόνο στο καθήκον του. Η ευθύνη μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να είμαστε συγκεντρωένοι απ΄το πρώτο σφύριγμα. Και μας ενδιαφέρει μονο ο αντίπαλός μας, το πώς παίζει, πώς πρέπει να τον κλείσουμε, πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά του. Όσα είναι εκτός γηπέδου δεν τα ελέγχουμε, άρα δεν σπαταλάμε ενέργεια εκεί. Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοί μας θα είναι εκεί, όπως είναι παντού στην Ελλάδα, νιώθουμε την δίψα τους να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον αυτό. Παίζουμε στην έδρα μας, απέναντι στον Ολυμπιακό και δίπλα στον κόσμο μας. Και η επιθυμία μας είναι η ίδια. Να είμαστε σοβαροί και συνεπείς στο αγωνιστικό πλάνο και με την ταυτότητά μας. Και να παίξουμε μόνο για την νίκη.»

Για το αν είναι ψυχολογικά έτοιμες οι δύο ομάδες για συνεχόμενους τελικούς σημείωσε: «Αναμένουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, υπάρχει μία διαφορά δύο βαθμών και πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία για νίκες, κάτι που θα οδηγήσει σε βαθμολογικές απώλειες. Σ' αυτή την φάση το μόνο που θέλουμε είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Ξέρυμε ότι στην έδρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Η δική μας αυτοπεποίθηση και πνευματική δύναμη προέρχεται από το γεγονός ότι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, οι παίκτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή. Θα παίξουν με ένατση, δύναμη και ποιότητα για την νίκη.»

Για την κατάσταση της ομάδας υπογράμμισε: «Είμαστε καλά, νιώθουμε αυτοπεποίθηση, είναι αλήθεια ότι θα ήθελα να έχω όλους τους παίκτες στην διάθεσή μου, δυστυχώς όμως έχουμε τραυματίες τον Ζαμπά και τον Κρέσπο, ενώ ο Βέρνμπλουμ δεν είναι ακόμη έτοιμος στο 100%. Κάτι που θα μας έδινε περισσότερες λύσεις και επιλογές. Θα δώσουμε, όμως, την μάχη μας με αυτούς που έχουμε. Εχουμε πίστη και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν αρχίσει ο αγώνας. Ουσιαστικά θα τεθούν αντιμέτωπες οι ιδέες μας απέναντι στις ιδέες του αντιπάλου και θέλουμε να υπερισχύσουν και να να δώσουμε μία ακόμη χαρά στους φιλάθλους που αποτελούν την καρδιά του συλλόγου.»

Για το πλάνο του στο ντέρμπι δήλωσε: «Αυτή την εβδομάδα είχαμε επαρκή χρόνο να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο το ματς. Το πλάνο έχει ήδη καθοριστεί, οι παίκτες ξέρουν τι θέλουμε να κάνουν σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού Περιμένω ένα ματς ισορροπημένο, όπου όλες οι λεπτομέρειες θα παίξουν τον ρόλο τους, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Θα προσαθήσουμε να περιορίσουμε τα δικά μας και να εκμεταλλευτούμε του αντιπάλου. Η δική μας θέληση, πίστη και επιθυμία είναι να πανηγυρίσουμε μία νίκη που θα έρθει με καλό ποδόσφαιρο.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.