Φερέιρα: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες, θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια»

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2020

O Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στην κάμερα του PAOK TV για τη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και για την φιλοσοφία του όσον αφορά την χρησιμοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας. Για εμάς δεν υπάρχουν φιλικά παιχνίδια, αλλά παιχνίδια που θέλουμε να μπούμε και να τα κερδίσουμε ανεξαρτήτως του που και το με ποιόν παίζουμε.

Για εμάς ήταν αρκετά σημαντικό το παιχνίδι. Δείξαμε ότι έχουμε μια ανταγωνιστική νοοτροπία και πως θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτή, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Είδαμε πειθαρχία, σκληρή δουλειά και βέβαια την ποιότητα των ποδοσφαιριστών».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Δε θα αλλάξω ούτε μια συλλαβή από τα όσα είχα πει στο τελευταίο παιχνίδι. Βλέπουμε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ποιότητα, ωστόσο δε πρέπει να ξεχνάμε ότι για να μπορέσουν να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό χρειάζεται υπομονή, ηρεμία και χρόνος.

Ξέρουμε καλά ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα που ζει στα άκρα, οπότε δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος πολλές φορές. Ούτε είμαστε εδώ για να κάνουμε την ομάδα Κ19.

Ξέρουμε πάρα πολύ καλά την ποιότητα που έχει και είμαστε εδώ για να την αναδείξουμε, ωστόσο πάντα χρειαζόμαστε και τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά πως θα διαχειριστούν κάποιες δύσκολες καταστάσεις, όπως μια ήττα.

Είναι αυτοί που θα «τραβήξουν το κουπί» σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε μια μίξη νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών».

Για το τι πρέπει να φτιάξει η ομάδα ενόψει της πρεμιέρας:

«Πρέπει να είναι ο καθένας συγκεντρωμένος σε αυτό που έχει να κάνει. Πρέπει να απαιτούμε κάθε μέρα περισσότερα και από τον εαυτό μας από τον εαυτό μας, το συμπαίκτη μας και την ομάδα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με πειθαρχία,και βάζοντας την ποιότητα μας πάνω σε αυτή την σκληρή δουλεία που κάνουμε ούτως ώστε να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και αν τον προβληματίζει ότι ακολουθεί μετά από διακοπή των Εθνικών ομάδων:

«Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στη διάθεση μας, εμείς όμως θα πρέπει να δουλέψουμε με νύχια και με δόντια στους ψηλούς στόχους που έχουμε. Οι ποδοσφαιριστές που είναι στις Εθνικές τους θα έρθουν και θα έχουμε τον επαρκή χρόνο για να προετοιμάσουμε την ομάδα για την πρεμιέρα στο σπίτι μας.

Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με τη νίκη και για αυτό θα υπολογίζουμε σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Όπως και στους φιλάθλους μας, που δε θα μπορούν να είναι κοντά μας. Θέλουμε πάρα πολύ την στήριξη τους. Τους λέμε να πιστέψουν σε αυτή την ομάδα, σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους δώσουμε χαρές».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.