Φερέιρα: «Δεν είμαι προσκολλημένος σε ένα σύστημα»

Metrosport Team07 Αυγούστου 2020

Η προώθηση και η ανάδειξη των νέων ταλέντων είναι στα άμεσα σχέδια του ΠΑΟΚ σύμφωνα με όσα είπε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το τέλος του φιλικού με τον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι αυτό είναι το αίτημα της διοίκησης ενώ τόνισε ότι εάν ο καθένας κάνει αυτό που του αναλογεί η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική όταν πρέπει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το φιλικό με τον Ατρόμητο: «Για εμάς ήταν μια μικρή περίοδος ξεκούρασης, οι παίκτες δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστούν. Ξεκινήσαμε με πολλές φιλοδοξίες, το φιλικό είχε ένταση, είναι αυτό που χρειαζόμαστε, το αντιμετωπίσαμε ως μια ακόμα προπόνηση για να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε».

Για το σύστημα: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι προσκολλημένος σε κάποιο σύστημα. Με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών αυτός είναι ο καλύτερος σχηματισμός ώστε να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά τους. Κατά τη διάρκεια παίξαμε και με τετράδα πίσω. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε νέους παίκτες που θέλουν να καθιερωθούν στην ομάδα και διψούν».

Πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή περισσότερο είμαστε σε αυτή τη διαδικασία και κάποια κομμάτια που θέλουμε να δουλέψουμε, είναι να δούμε τους παίκτες που έχουμε εδώ. Πρώτη φορά έχουν αγωνιστεί στην ομάδα κάποιοι παίκτες και έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλούς από αυτούς και να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Μου έχουν ζητήσει από την ομάδα, να φτιάξω ένα σύνολο που όχι μόνο θα νικάει, αλλά και να χρησιμοποιήσω νέους παίκτες που θα πάρουν αξία, είμαστε στη διαδικασία αυτή και θεωρώ ότι θα πάει καλά».

Για το εάν θα είναι η ομάδα έτοιμη: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτό. Στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας, κάνουμε την προσπάθεια μας. Ξέρουμε ότι είναι ένας σημαντικός αγώνας και θέλουμε να φτιάξουμε την ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα των νέων παιδιών και αυτό κρατώ σε αυτό το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.