Φεράν Τόρες: Μια ηλεκτρική μηχανή με είδωλο τον Βίγια και φανέλα Μεντιέτα

Παναγιώτα Χαλκιά30 Δεκεμβρίου 2021

Την απόκτηση του Φεράν Τόρες ανακοίνωσε και επίσημα η Μπαρτσελόνα. Ο 21χρονος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027, το οποίο περιλαμβάνει ρήτρα ύψους ενός δις ευρώ.

Ο Τόρες γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Βαλένθια, κέρδισε το χειροκρότημα ως παίκτης της πρώτης ομάδας, έκανε ένα πέρασμα από το Νησί και αποφάσισε να επιστρέψει σε πάτρια εδάφη. Εξάλλου, το να είσαι προσωπική επιλογή του Τσάβι είναι ένα επιπλέον κίνητρο. 

Αγωνιστικό προφίλ

Είναι ένας «ηλεκτρικός» ποδοσφαιριστής. Ο τύπος του κλασικού εξτρέμ που είναι τόσο σπάνιο στις ημέρες μας. Μοιάζει με ακούραστη μηχανή και διακρίνεται για την ταχύτητα, την τεχνική, τη ντρίμπλα και τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα.

Αρέσκεται στο ένας εναντίον ενός. Κινείται εύκολα, αλλάζει κατεύθυνση και μπαίνει συχνά στην περιοχή. Προτιμά τις κάθετες πάσες, τρέχει, μένει κοντά στη γραμμή και όταν η μπάλα κολλά στο δεξί του πόδι, είναι ικανός να εξοντώσει κάθε αντίπαλο.

Όταν κουβαλά την μπάλα, τείνει να δημιουργεί την ευκαιρία για τον εαυτό του ή τουλάχιστον να φτάνει στο αντίπαλο κουτί. Δημιουργεί κάτι από το πουθενά και δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του. Κάνει κάθετες και οριζόντιες κινήσεις, αποφεύγει τον αντίπαλο του και δημιουργεί χώρους.

Βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και κάνει σπριντ, προσπαθώντας να βρει τον ανοιχτό χώρο για να προσφέρει μια πάσα. Μένοντας έξω έξω ή τρέχοντας πίσω από την πίσω γραμμή, ο 20χρονος προσελκύει πολλούς δείκτες και με τις κινήσεις του.

Γονείς τρελούς με τη Βαλένθια

Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 2000 στο δήμο Φόις στην Ισπανία. Είναι ο πρώτος γιος και το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Μεγαλώνοντας έγινε ένας φιλόδοξος λάτρης του ποδοσφαίρου και ήθελε να παρακολουθεί παιχνίδια όλη την ημέρα. Έβλεπε και προσπαθούσε να μιμηθεί τις δεξιότητες των παικτών, άλλες φορές τα κατάφερνε και άλλες όχι.

Την αγάπη του για τη στρογγυλή θεά του τη μετέφερε ο πατέρας του, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να τον παίρνει μαζί του σε κάθε παιχνίδι της Βαλένθια. Η μητέρα τους ακολουθούσε όταν μπορούσε και φρόντισε να κρύβει τα βάζα και τα ποτήρια όταν ο Φεράν έπαιζε στο σπίτι.

Οι δυο τους θεωρούσαν καθήκον τους να στηρίξουν το παιδί τους σε κάθε του βήμα και να του δώσουν τα κατάλληλα μαθήματα ώστε να παραμείνει ταπεινός όσο ψηλά και να έφτανε.

Ο Φεράν έχει δυο αδέρφια. Έχει ιδιαίτερη σχέση με την αδερφή του . Οι δυο τους μοιράζονται ένα τατουάζ με σχήμα άγκυρας στο πόδι τους. Επέλεξαν το συγκεκριμένο σχέδιο για να θυμούνται ότι δεν πρέπει να αφήνουν τίποτα να τους βαραίνει.

Έλαμψε στις ακαδημίες της Βαλένθια

Μόλις στα έξι του χρόνια έγινε μέλος των ακαδημιών του ισπανικού συλλόγου. Ο μικρός είχε τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του και κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο χορτάρι και να αναπτύξει τις δεξιότητες του. Μετά τις προπονήσεις, πήγαινε και παρακολουθούσε την πρώτη ομάδα και τις προσπάθειες του Νταβίντ Βίγια.

Η εξέλιξη του στις τάξεις της Βαλένθια ήρθε εύκολα. Ο Φεράν είχε τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού – θαύματος και τραβούσε τα βλέμματα. Μάλιστα, είχε την σπάνια ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα μόλις στα 16 του χρόνια τον Οκτώβριο του 2016, κάτι που τον έβαλε στα μπλοκάκια πολλών σκάουτερ.

Οι επιδόσεις του τον ανέβασαν στη δεύτερη ομάδα των Ισπανών τη σεζόν 2017-2018 και η διοίκηση του συλλόγου βλέποντας το ταλέντο του και σεβόμενη την επιθυμία του να αγωνισθεί με τους «μεγάλους» αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2017.

Στην πρώτη ομάδα

Όταν πέρασε το κατώφλι των αποδυτηρίων της πρώτης ομάδας, ένα όνειρο του είχε εκπληρωθεί. Από μικρός ονειρευόταν να παίζει στο Μεστάγια και να ακούει τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του. Κέρδισε το χειροκρότημα από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2000 και σκόραρε για ισπανική ομάδα στο Champions League, στη νίκη της Βαλένθια με 4-1 επί της Λιλ το Νοέμβριο του 2019 ενώ πήρε τον τίτλο και του νεότερου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Κατέγραψε 97 συμμετοχές, εννέα γκολ και 12 ασίστ.

Η έξοδος στο Νησί

Το καλοκαίρι του 2020 άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του και μετακόμισε στο Νησί. Η Μάντσεστερ Σίτι μετά την αποχώρηση του Νταβίντ Σίλβα, κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν κοντά στα 25 εκατομμύρια συν 12.000.000 σε μπόνους και ο Φεράν βρέθηκε στην Αγγλία. Εκεί αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια και σημείωσε 16 τέρματα και μοίρασε τέσσερις ασίστ.

Ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

1) Είναι ταπεινός, έξυπνος, εργατικός και παθιασμένος με το ποδόσφαιρο

2) Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να κάνει ταξίδια και να κολυμπά μαζί με φίλους και συγγενείς

3) Αρέσκεται στο να ξοδεύει χρήματα για να νοικιάζει πολυτελή ταχύπλοα και να κάνει κρουαζιέρες

4) Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Παναγία. Κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο κάνει το σταυρό του.

5) Θεωρεί το τατουάζ τέχνη. Εκτός από την άγκυρα που έχει στο πόδι του, ένας μικρός σταυρό κοσμεί τον καρπό του

6) Είναι μόλις ο 10ος παίκτης που παίρνει η Μπαρτσελόνα από την επαρχία.

7) Ποδοσφαιρικό του είδωλο είναι ο Νταβίντ Βίγια.

8) Η πρώτη φανέλα που απέκτησε ήταν του Γκαΐθκα Μεντιέτα, ο οποίος αγωνίστηκε και στη Βαλένθια και στη Μπαρτσελόνα

9) Λατρεύει τα κατοικίδια. Έχει τρεις σκύλους, τη Μίνι, τον Γιούνα και το Μίλο.

10) Είναι θαυμαστής του Χάρι Πότερ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.