Φέγενορντ - Σλάβια 3-3 : Ματσάρα στην Ολλανδία, αφήσαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Κωστής Παναγιώτου07 Απριλίου 2022

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας χάρισαν συγκινήσεις και ανατροπές. Οι δύο ομάδες αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς στο επαναληπτικό στην Τσεχία. 

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν όπως αναμενόταν την αναμέτρηση, με την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά στα πόδια τους. Στο 10ο λεπτό κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ του αγώνα, μετά από κόρνερ των Τσέχων οι Ολλανδοί έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Σινιστέρα να μπαίνει από τα αριστερά και να στέλνει τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Κόλαρ, αφήνοντάς τον "άγαλμα".

Η Φέγενορντ συνέχισε να πιέζει και να απειλεί την αντίπαλη άμυνα, κυρίως από τον άξονα, με τη Σλάβια να αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο 19ο λεπτό ο Ορκούν Κεκτσιού από το όριο της περιοχής ζύγισε το σουτ του, αλλά η μπάλα πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σλάβια.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα, σε μια φάση που οι Ολλανδοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή για οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν όμορφα, ξεκινώντας την επίθεσή τους από τα δεξιά, ο Τραορέ με κάθετη πάσα βρήκε τον Ολαγίνκα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με διπλή προσπάθεια (41΄). 

Μετά τη λήξη του ημιχρόνου υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με αφορμή των καταλογισμό του γκολ υπέρ των Τσέχων.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Φέγενορντ συνέχισε με τον ίδιο τρόπο, πιέζοντας ψηλά. Στο 48΄ο Τιλ  παίρνει μια πάσα ακριβείας στην περιοχή και σουτάρει γρήγορα, όμως η μπάλα, μετά από κόντρα, πηγαίνει στο κέντρο της εστίας, με τον τερματοφύλακα της Σλάβια να αντιδρά σωστά και να παραχωρεί το κόρνερ.

Οι Τσέζοι μετά το πρώτο μουδιασμένο δεκάλεπτο βρήκαν τα πατήματά τους και ισορρόπησαν τον αγώνα. Στο 67ο λεπτό ο Σορ με ψυχραιμία κάνει την ολική ανατροπή και δίνει προβάδισμα στην ομάδας του (1-2).

Επτά λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί ισοφαρίζουν με τον Σένεσι, σε 2-2, μετά από σέντρα του Ντέσερς, με τον Αργεντινό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με την κοιλιά.

Στο 86΄η Φέγενορντ παίρνει πάλι προβάδισμα στο σκορ, κάνοντας την ολική ανατροπή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορκούν Κεκτσιού, με τον τερματοφύλακα της Σλάβια να μην εκτιμά σωστά την τροχιά της μπάλας.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα η Σλάβια βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, με τον Ιμπραχίμ Τραορέ να γράφει το τελικό 3-3, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, και να κρατάει όρθια την ομάδα ενόψει της ρεβάνς στην Πράγα.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.