Φαύλος κύκλος: Ο σημερινός ευνοημένος, γίνεται ο αυριανός αδικημένος

Δημήτρης Κανελλάκης03 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλη κουβέντα είπε χθες ο Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, σε μια ανάρτηση που έκανε στο fb, όπου σχολίαζε την υποψηφιότητα Ψαρόπουλου για την προεδρία της ΕΠΟ.
«Ο Σταύρος ο Ψαρόπουλος είναι ένας έμπειρος παράγοντας, αξιόλογος και ευγενής άνθρωπος και με στοιχεία που είναι απαραίτητα να διαθέτει ο πρόεδρος της ΕΠΟ… Ικανά πρόσωπα και με ανάλογα στοιχεία υπάρχουν και στην «βασική ενδεκάδα» των συνεργατών του. Όμως, ανάλογα στοιχεία δεν είχαν και οι περισσότεροι από τους προηγούμενους που πέρασαν από την ΕΠΟ. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: θα τους αφήσουν αυτοί που τους «τοποθέτησαν» να παίξουν τη μπάλα που ξέρουν;». 

Τόσο απλά είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ικανοί παράγοντες, οι οποίοι να έχουν το background για να διοικήσουν την ΕΠΟ υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Άλλο είναι το πρόβλημα: αυτοί που τους προωθούν, τους στηρίζουν και όταν εκλεγούν τους ασκούν πιέσεις προκειμένου να εξυπηρετούν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα. 

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά μόνο αν γυρίσει η γη ανάποδα και συμφωνήσουν οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα πρόσωπο, συμφωνώντας παράλληλα ότι δεν θα βγάλουν κιχ όσο θα διαρκέσει η θητεία του, θα τον αφήσουν απολύτως ελεύθερο, χωρίς καμία παρέμβαση, καμία υπονόμευση, καμία τρικλοποδιά, να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή, όμως, η... γη δεν θα γυρίσει ανάποδα, θα εξακολουθήσει να ισχύει κάτι άλλο που είπε στην χθεσινή ανάρτησή του ο Τζώρτζογλου: «ο φαύλος κύκλος δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον σημερινό ευνοημένο που γίνεται ο αυριανός αδικημένος».

Διαφωνεί κανείς ότι είναι κάτι που το έχουμε δει να συμβαίνει χρόνια τώρα; Αμφισβητεί κανείς ότι αυτή είναι η λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου; Αμφιβάλλει κανείς ότι ανάλογα με το ποιος διοικεί την ΕΠΟ, ή ποιες είναι οι ισορροπίες στην εκτελεστική επιτροπή της, υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι; Και μην μου πείτε ότι επειδή η διαιτησία έφυγε από την ομοσπονδία και πήγε στον ξένο αρχιδιαιτητή, έχασε και το μεγαλύτερο όπλο που είχε η ΕΠΟ.

Διότι ο αρχιδιαιτητής ορίζει αυτούς που του προτείνουν οι Ενώσεις και οι Ελληνες πρώην διαιτητές-συνεργάτες του. Ούτε ο Περέιρα είχε ιδέα ποιοι ήταν αυτοί που του θέσανε στην διάθεσή του, ούτε ο Κλάτενμπεργκ.

Οπότε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.