Favori & Outsider: Το μόνο που είναι στάνταρ

Θανάσης Κυλώνης23 Αυγούστου 2020

Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ μάς αποζημίωσε ποδοσφαιρικά έχοντας ανατροπές στο σκορ και 5 συνολικά γκολ, με την Σεβίλλη να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, 6η σε ισάριθμους τελικούς (!), ότι αυτή είναι η δική της διοργάνωση. Ανεξαρτήτως στοιχήματος και οπαδικών προτιμήσεων, ας ελπίσουμε ανάλογο θέαμα να έχει και ο αποψινός μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισσαβόνα. Με τόσα αστέρια στο τερέν του «Ντα Λουζ», μάλλον είναι και το μοναδικό… στανταράκι.

Την Παρασκευή η Ιντερ ήταν το φαβορί στα χαρτιά και μάλιστα προηγήθηκε, σήμερα είναι ακόμα πιο ισχυρό βάσει αποδόσεων και φανέλας η Μπάγερν. Πέντε πρωταθλήματα Ευρώπης - μεταξύ πολλών άλλων τίτλων - κοσμούν την τροπαιοθήκη της και για να φτάσει στον φετινό τελικό σημείωσε μόνο με νίκες μοιράζοντας 6άρες, 7άρες και 8άρες! Απ’ την πλευρά της η Παρί μπορεί να κάνει… πάρτι στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ πρώτη φορά φτάνει. Στο ποδόσφαιρο όμως τα αουτσάιντερ πολύ πιο συχνά από τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα κάνουν την έκπληξη κι απ’ την στιγμή που η Λυών δυσκόλεψε αρκετά τους Βαυαρούς στο α’ ημίχρονο την Τετάρτη, σίγουρα μπορεί να το κάνει και η Παρί των Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ντι Μαρία, που έχει έναν Γερμανό στον πάγκο της, τον Τόμας Τούχελ. Εγραψα την άποψή μου και στο χθεσινό Metrobet, θεωρώ και τον σημερινό τελικό πολύ ισορροπημένο, πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ίσως όχι στην κανονική διάρκειά του. Θα ρισκάρω στο καλοπληρωμένο Χ (4.00+), ελπίζοντας να δούμε επιτέλους μια παράταση. Επαναλαμβάνω το οξύμωρο στατιστικό που ανέφερα και χθες: στα 38 τελευταία παιχνίδια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις 2 ισοπαλίες εμφανίστηκαν! Το Νάπολι – Μπαρσελόνα 1-1 στη φάση των «16» και το Λυών – Λειψία 2-2 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων το Δεκέμβρη. Πολύ πάει. Ισοπαλία με γκολ βλέπω, κάτι σε 2-2 (10 πληρώνει), που λίγο έλειψε να το δούμε στον τελικό της Παρασκευής.

Απ’ την πρεμιέρα της Γαλλίας, κράτησα τον άσο της Νις με τη Λανς, η οποία επέστρεψε ύστερα από αρκετά χρόνια στην κατηγορία και η εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας ήταν αρκετά προβληματική. Αντιθέτως η Νις άφησε υποσχέσεις για άλλη μια καλή χρονιά, βρίσκεται σταθερά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια και φέτος θα παίξει στην Ευρώπη. Ο Πατρίκ Βιεϊρά συνεχίζει στον πάγκο της και στο ήδη ποιοτικό του ρόστερ, προστέθηκαν αξιόλογα μεταγραφικά αποκτήματα. Στο 2.00+ ο άσος, παίζεται.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΝΙΣ – ΛΑΝΣ 1
ΠΑΡΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ Χ

FUN BET
ΠΑΡΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ 2-2 ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.