Favori & Outsider: Στρασβούργο και Νις το θέλουν πιο πολύ

Θανάσης Κυλώνης29 Ιανουαρίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι με τόσα σημαντικά θέματα που προέκυψαν απ’ τον αθλητικό χώρο τα τελευταία 24ωρα εντός και εκτός Ελλάδας, από την τραγωδία με τον χαμό του τεράστιου Κόμπι Μπράιαντ, μέχρι την… φαρσοκωμωδία της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης, πολύ μυαλό για στοίχημα δεν μας έμεινε. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, όμως, δεν σταματάνε ποτέ. Τουλάχιστον το κανονικό ποδόσφαιρο, αυτό που δυστυχώς δεν βλέπουμε στην Ελλάδα.

Στη Γαλλία έχουμε Κύπελλο μεσοβδόμαδα, νοκ άουτ αγώνες για τη φάση των «16», με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Λιλ και Παρί έχουν εύκολο θεωρητικά έργο απέναντι σε Επινάλ και Πο (απέκλεισε τη Μπορντό) αντίστοιχα, στο Μαρσέιγ - Στρασβούργο, όμως, έχω την διάθεση να κοντράρω το φαβορί. Οι Μαρσεγέζοι θα έχουν και πάλι διαθέσιμο τον MVP τους Παγέτ, που έλειψε πάρα πολύ στο 0-0 με την Ανζέ, δεν είμαι σίγουρος όμως ότι η 11άδα που θα κατεβάσει ο Βίλας-Μπόας θα είναι η καλύτερη δυνατή. Πρωταρχικός στόχος του είναι να κρατήσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ακολουθούν δυο κολλητά δύσκολα εκτός έδρας ματς σε Μπορντό και Σεντ Ετιέν. Το Στρασβούργο δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα και είναι μια ομάδα με παράδοση στους θεσμούς κυπέλλων, πέρυσι πήρε το 4ο Λιγκ Καπ της ιστορίας του, ενώ έχει πάρει και 3 κύπελλα Γαλλίας. Εχει και σούπερ ψυχολογία μετά το μεγάλο διπλό του Σαββάτου στο Μονακό (1-3), στα ματς με τους «μεγάλους» πάντα σηκώνει ανάστημα και το 5.50 στο διπλό με βάζει σε σκέψεις.

Δύσκολο ματς θα έχει και η Λυών αύριο στη Νίκαια. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αντέξει σε 4 ταμπλό, έχοντας και την σημαντική απουσία του κορυφαίου παίκτη της, Μέμφις Ντεπάι, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Στο πρωτάθλημα διεκδικεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Λιγκ Καπ έχει φτάσει ήδη στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί, ενώ σε 3 εβδομάδες ακολουθεί και το πρώτο ραντεβού με τη Γιουβέντους για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το Κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Ρουντί Γκαρσιά και σίγουρα θα κάνει αλλαγές. Η Νις είναι δυνατή εντός έδρας (αήττητη από τον Οκτώβριο) και ο Πατρίκ Βιεϊρά σίγουρα θα κυνηγήσει το κύπελλο, καθώς τώρα φτιάχνει το όνομά του προπονητικά. Την Κυριακή ξαναπαίζουν στη Νίκαια για το πρωτάθλημα, πιστεύω πως η Νις ενδιαφέρεται περισσότερο για το αυριανό παιχνίδι και η Λυών γι’ αυτό του πρωταθλήματος. Στο 3.20+ ο άσος.

Στην Αγγλία έχουμε σήμερα το εξ αναβολής ματς της Πρέμιερ Λιγκ, Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ, αλλά και τη ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού του Λιγκ Καπ, το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Διαδικαστικού χαρακτήρα μετά το 1-3 της Σίτι στο πρώτο ματς του «Ολντ Τράφορντ». Ο Γκουαρδιόλα ξεκούρασε βασικούς στο κύπελλο το Σ/Κ για να τους έχει φρέσκους σήμερα, δείχνοντας πως θέλει και μια άτυπη ρεβάνς για το 1-2 του πρωταθλήματος τον Δεκέμβρη. Τότε όμως η Γιουνάιτεντ είχε τον Ράσφορντ και σίγουρα καλύτερο κλίμα. Ο Σόλσκιερ είναι υπ’ ατμόν, αλλά με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα είναι υποχρεωμένος να παίξει ανοιχτά, αφού χρειάζεται τουλάχιστον 2 γκολ για να το στείλει στα πέναλτι (δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ, δεν υπάρχει παράταση). Περιμένω ανοιχτό παιχνίδι, κρατάω το combo G/G & Over στο 2.10+.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. G/G & OVER

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 2 DNB

ΠΕΜΠΤΗ

ΝΙΣ – ΛΥΩΝ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.