Favori & Outsider: Στα χνάρια των Τουλούζ και Μπορντό

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2020

Του Θανάση Κυλώνη

Ξαναγεμίζει σιγά-σιγά το κουπόνι με την επανέναρξη σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Τουρκία αυτό το Σ/Κ. Πάγια στοιχηματική τακτική μου, σε πρωταθλήματα που βρίσκονταν σε μεγάλη διακοπή (3 εβδομάδες) δεν ποντάρω σχεδόν ποτέ, αφού ο παράγοντας φόρμα έχει χαθεί εντελώς. Πόσω μάλλον τώρα που διανύουμε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το ρόστερ αρκετών ομάδων έχει αλλάξει αισθητά.

Ξεκινώ κλασικά από τη Γαλλία, όπου έχουμε κύπελλο αυτό το Σ/Κ. Ένας θεσμός το Coupe de France με παρελθόν πολλών και ηχηρών εκπλήξεων, με τελευταίο «θύμα» την Μπορντό, η οποία αποκλείστηκε την Πέμπτη στην παράταση από την Πο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας! Χθες έπαιζε η Μαρσέιγ με την Γκρανβίλ στο γήπεδο της Καέν, για την ιστορία και προς ενημέρωσή σας, πω ότι κόντρα σε ομάδες ερασιτεχνικών κατηγοριών και σε ουδέτερα γήπεδα παίζουν και οι Λιλ, Ρεν, Μονακό. Οι Μονεγάσκοι κληρώθηκαν με την Σεντ-Πριβέ, την ομάδα που πέταξε έξω στον προηγούμενο γύρο την Τουλούζ!

Άλλη μια ομάδα της Ligue 1 που κατ’ εμέ φαντάζει πιθανό θύμα έκπληξης, είναι η Σεντ Ετιέν. Δεν έχει μπει καλά στο 2020, με 6άρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Λιγκ Καπ και εντός έδρας ήττα 0-2 από τη Ναντ στο πρωτάθλημα, εδώ και καιρό είναι «λαβωμένη» από τραυματισμούς βασικών παικτών, την στιγμή που η Παρί, αν και προτελευταία στη Ligue 2 έχει έμπειρους παίκτες σαν τους Μενέζ, Πιτρόιπα, αλλά και έναν πολύπειρο προπονητή πλέον σαν τον Ρενέ Ζιράρ, που λίγα χρόνια πριν είχε οδηγήσει τη Μονπελιέ στον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας. Στο 4.20 ο άσος, σηκώνει και κάλυψη στο Χ.

Όσον αφορά στην άλλη ομάδα της πρωτεύουσας, την Παρί Σεν Ζερμέν, είχε κι αυτή ύπουλη κλήρωση, αφού πάει στην έδρα της πρωτοπόρου της Ligue 2, Λοριάν. Ο Τούχελ θα ξεκουράσει κάποιους εκ των Νεϊμάρ, Εμπαμπέ, Ικάρντι, Ντι Μαρία, αφού τα ματς είναι συνεχόμενα και την Τετάρτη ακολουθεί ημιτελικός Λιγκ Καπ στη Ρεμς, όποιους και να βάλει πάντως, η ποιότητα είναι δεδομένη. Κάτι που ισχύει και για τη Λοριάν πάντως, ομάδα επιπέδου Ligue 1 ουσιαστικά. Με σημείο δεν μπλέκω, κρατάω το combo G/G & Over στο 2.30+.

Από σημεία, λογικό το 1.50 στον άσο της ισχυρής εντός έδρας Μονπελιέ κόντρα στην Καέν της Ligue 2, μπορεί να συνδυαστεί και με Over 1,5 για μεγαλύτερη απόδοση, αφού η Μονπελιέ έχει πολλή ποιότητα μεσοεπιθετικά. Λογικό και το 1.95+ στον άσο της Ντιζόν που απέδειξε την εντός έδρας δυναμικής και κόντρα στη Λιλ, και πετυχαίνει τη Νιμ κουρασμένη και ελλιπή μετά το εξ αναβολής ματς της Τετάρτης με τη Ρεν (0-1).

Στην Αγγλία, αρκετά φαβορί είναι προς αποφυγήν, είτε λόγω χαμηλής απόδοσης είτε λόγω φόρμας του αντιπάλου είτε λόγω ρεπορτάζ. Κορυφαίο παράδειγμα το 1.35 της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, αλλά και πόσο να δώσουν οι μπουκ όταν η ομάδα του Κλοπ μετρά 20-1-0 στο πρωτάθλημα; Η μόνη που της έκοψε βαθμούς είναι η ομάδα του Σόλσκιερ, στο «Ανφιλντ» βέβαια τα δεδομένα αλλάζουν αρκετά. Αν έπαιζα κάτι, στο Under του 2.25 θα ρίσκαρα. Η Λίβερπουλ εδώ και έναν μήνα δεν σκοράρει πολύ αλλά δεν δέχεται και γκολ, αν δεν παίξει τελικά ο Ράσφορντ το σκορ είναι πολύ πιθανό να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Εκεί που έχουμε ξεκάθαρο λάθος είναι στο Μπράιτον - Αστον Βίλα, όπου το διπλό αγγίζει το 5.00! Ομάδες στα ίδια κυβικά πάνω-κάτω, με την παράδοση συντριπτικά υπέρ της Βίλα (έβγαλε και φέτος διπλό εκεί στο Λιγκ Καπ), δεν στέκει με τίποτα το 1.65 στον άσο. Προφανώς σηκώνει και κάλυψη στο Χ.

Πάμε και στην Ισπανία, όπου ξεχωρίζει φυσικά το ντεμπούτο του Κίκε Σετιέν στον πάγκο της Μπαρσελόνα. Εδειξε ξεκάθαρα την επιθετική του φιλοσοφία ως προπονητής της Μπέτις, αυτός ήταν κι ο λόγος που επιλέχθηκε για αντικαταστάτης του Βαλβέρδε. Ντεμπούτο στο «Καμπ Νόου», με αντίπαλο την ποιοτική Γρανάδα, άσο με σκορ και θέαμα βλέπω, παρά την απουσία του τραυματία Σουάρες. Στο 2.10 ο άσος μαζί με Οver 3,5 μού κάνει. Ζευγάρι για αρκετά γκολ εκατέρωθεν δείχνει και το Μπέτις - Σοσιεδάδ, με τους Σεβιγιάνους με μετράνε 17 σερί G/G εντός έδρας και τους Βάσκους να έχουν την 2η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση της φετινής Λα Λίγκα. Κατ’ εμέ, πλασματικό σετ αποδόσεων έχουμε στο Ρεάλ – Σεβίλλη. Η ομάδα του Ζιντάν ναι μεν είναι αήττητη 3 μήνες, αλλά ξόδεψε πολλές δυνάμεις στο Σούπερ Καπ της Σαουδικής Αραβίας, έχει σημαντικούς απόντες και αμφίβολους (Ράμος, Μπενζεμά, Βαλβέρδε, Αζάρ κτλ.), και το 5άρι στην 4η Σεβίλλη, που έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στη φετινή Πριμέρα είναι υπερβολικό. Και νομοτελειακά βλέποντάς το, το ότι μετρά 10 σερί ήττες στο «Μπερναμπέου» είναι too much.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Χ2
ΡΕΑΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ Χ2
ΠΑΡΙ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 1X


ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΠΕΤΙΣ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ G/G & OVER
ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΚΑΕΝ 1 & OVER 1,5
NTIZON – NIM 1
ΛΟΡΙΑΝ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ G/G & OVER
ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ 1 & OVER 3,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.