Favori & Outsider: Πού μυαλό για το πρωτάθλημα…

Θανάσης Κυλώνης29 Φεβρουαρίου 2020

Πολλά και διάφορα είδαμε μεσοβδόμαδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στοιχηματικά η Τρίτη ήταν καλή για τον περισσότερο κόσμο, Τετάρτη και Πέμπτη ελάχιστοι πρέπει να πληρώθηκαν, με τις «μπόμπες» που σκάγανε δεξιά κι αριστερά σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Μία εξ αυτών και μάλλον η πιο ηχηρή, το διπλό του Ολυμπιακού στο Λονδίνο και η πρόκρισή του επί της Αρσεναλ στην παράταση.

Τεράστια επιτυχία, μιλάμε για την περσινή φιναλίστ του θεσμού και ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Αγγλίας, ακόμα και τώρα που έχει πέσει επίπεδο. Και ξέχωρα από οπαδικές προτιμήσεις και «παρωπίδες», αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στον Πέδρο Μαρτίνς και στους παίκτες του. Αφήνω εκτός συγχαρητηρίων τον Μαρινάκη και τους παρατρεχάμενούς του, είμαι σίγουρος ότι ακόμα και οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του Ολυμπιακού δεν νιώθουν περήφανοι για την στάση, τις δηλώσεις και τις τακτικές τους. Πάμε τώρα στα παιχνίδια του Σ/Κ, όπου λόγω Ευρώπης και επερχόμενων αγώνων κυπέλλου μεσοβδόμαδα στις περισσότερες χώρες, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να κοντράρουμε ορισμένα φαβορί.

Για παράδειγμα στην Αγγλία, έχω την διάθεση να κοντράρω τη Λίβερπουλ που έφτασε τις 18 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, παρόλο που το έχει εξασφαλίσει πλέον. Κακά τα ψέματα, έχει κατεβάσει ταχύτητα εσχάτως και νομοτελειακά πλησιάζει η γκέλα, ίσως και η παρθενική ήττα. Την Τρίτη παίζει για το FA Cup στην Τσέλσι, την άλλη εβδομάδα ακολουθεί η ρεβάνς με την Ατλέτικο, λογικά ο Κλοπ θα κάνει rotation σήμερα. Η Γουότφορντ παίζει την ύπαρξή της και σε πολλά ματς το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί, πάντοτε η μπάλα σου επιστρέφει αργά ή γρήγορα αυτά που σου έχει στερήσει.

Στο Βέλγιο, είμαστε 3 στροφές πριν δούμε την καρό σημαία της κανονικής περιόδου, συνεπώς το βαθμολογικό κίνητρο παίζει σημαντικό ρόλο. Δυο καλοπληρωμένα σημεία που αξίζουν το ρίσκο τους κράτησα. Το πρώτο είναι ο άσος της Γκενκ στο 4.00+. Πέρυσι πήρε πρωτάθλημα, φέτος όμως κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ. Το timing είναι ευνοϊκό καθώς πετυχαίνει την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ του μέχρι πρότινος προπονητή της Κλεμάν, χαλαρή βαθμολογικά ως σίγουρη 1η, με απουσίες βασικών και ιδιαίτερα καταπονημένη από τη ρεβάνς της Πέμπτης στο «Ολντ Τράφορντ», όπου έμεινε με 10 πολύ νωρίς και… έφαγε τάλιρο. Ανάλογη περίπτωση ο άσος της αναγεννημένης εσχάτως Σερκλ Μπριζ, στο 3.30+. Πήρε 3 σερί νίκες και πλέον κρατά την παραμονή στα δικά της πόδια, το timing είναι ευνοϊκό και γι’ αυτήν, αφού η σίγουρα 2η Γάνδη έρχεται από την απαιτητική ρεβάνς με τη Ρόμα, όπου το τελικό 1-1 την άφησε εκτός συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ. Κράτησα και το over στο Εουπεν – Μουσκρόν, υπερβολικό το 2.05 που πληρώνει, όταν μιλάμε για αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με την Εουπεν να έρχεται από 3 σερί over 4,5 και τη Μουσκρόν να συνηθίζει επίσης τα μεγάλα σκορ.

Στην Ισπανία, το clasico δεν πιάνεται από πουθενά στοιχηματικά, τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπάρσα δεν είναι στα καλύτερά τους, άσε που δεν βοηθάνε και οι αποδόσεις. Θα ρισκάρω με το διπλό της Βιγιαρεάλ στο Μπιλμπάο, στο 3.15. Εχει μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, εκτός έδρας είναι αποτελεσματική φέτος και πετυχαίνει τη ντεφορμέ Μπιλμπάο λίγα 24ωρα πριν τη ρεβάνς-ημιτελικό κυπέλλου με τη Γρανάδα. Ανάλογη περίπτωση το διπλό της Χιρόνα στη Σεγούντα, στο 2.15. Φορμαρισμένη, πάει για άνοδο, επιστρέφει ο Ουρουγουανός σκόρερ της Στουάνι, την στιγμή που η Μιραντές έχει μπροστά της το σημαντικότερο ματς της ιστορίας της, τη ρεβάνς της Τετάρτης με την Σοσιεδάδ, όπου θα κληθεί να ανατρέψει το 2-1 του «Ανοέτα».

Στη Γαλλία, μοναδική επιλογή που στέκεται στο 2.10, το διπλό της 3ης Ρεν στην καταδικασμένη ουραγό Τουλούζ. 16 ήττες στα 17 τελευταία παιχνίδια μετράει η ομάδα του Κουλούρη, κοινώς… πέταξε λευκή πετσέτα. Προκλητικό το 2.50 στο over του Μονπελιέ - Στρασβούργο, παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες με εξαιρετικές μεσοεπιθετικές γραμμές που κυνηγάνε την Ευρώπη, καλό G/G στο 1.80 το Μπορντό - Νις, ομάδες που σκοράρουν και δέχονται γκολ. Eιδικά οι Νικαιώτες μετράνε 8 G/G στα 9 τελευταία της παιχνίδια.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1X

ΕΟΥΠΕΝ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ OVER

ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ OVER

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΡΕΝ 2

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΙΡΑΝΤΕΣ – ΧΙΡΟΝΑ 2

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2

ΓΚΕΝΚ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 1 DNB

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ 1 DNB

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΝΙΣ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.