Favori & Outsider: Πού μυαλό για κύπελλο…

Θανάσης Κυλώνης22 Ιανουαρίου 2020

Με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε Γερμανία, Κάτω Χώρες και Τουρκία το κουπόνι ξαναγέμισε κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως καλό. Οταν υπάρχουν πολλά ματς, περισσότερο μπερδεύεσαι, οπότε θέλει καθαρό μυαλό και όχι απληστία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο των μπουκ, η απληστία της συντριπτικής πλειονότητας των παικτών που ποντάρουν σε μεγάλα παρολί ελπίζοντας με 2-3 ευρώ να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Φουλ είναι και μεσοβδόμαδα το κουπόνι, καθώς σε όλη την Ευρώπη διεξάγονται εμβόλιμες αγωνιστικές και παιχνίδια κυπέλλων. Στα ματς της Σούπερ Λιγκ 1, οι εταιρίες εξακολουθούν να δίνουν υπερβολικές τιμές στα G/G, παρόλο που το ποσοστό τους φέτος είναι σταθερά πάνω από 50%. Απ’ τα σημερινά παιχνίδια, κρατάω το 2.10 του G/G στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος. 

Αθηναϊκό ντερμπάκι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν κοινό στόχο την είσοδο στην εξάδα των πλέι οφ. Από τα ματς της Πέμπτης, κρατάω το 2.30 του Άρης - Ξάνθη, ζευγάρι που είδαμε πρόσφατα και στο Κύπελλο, με τον Αρη να κερδίζει 0-1 στα Πηγάδια και 2-1 στη ρεβάνς του «Βικελίδης», όπου σπάνια κρατά ανέπαφη την εστία του. Αμυντικά μπάζει όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στο «Καραϊσκάκη», επιθετικά πάντως, ακόμα και χωρίς τους Ιντέγε, Γκάμα, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και σκοράρει.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ κάνει… περίπατο και έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 30 χρόνια, το μεγάλο της στοίχημα πλέον είναι αν θα το πάρει και αήττητη, όπως η Αρσεναλ του Βενγκέρ το 2004. Αύριο παίζει στη Γουλβς, μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας, που κέρδισε μέσα-έξω την Σίτι φέτος και γύρισε από 2-0 σε 2-3 το ματς του Σαββάτου στο Σαουθάμπτον. 

Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο υποχρεώσει τους «κόκκινους» στην παρθενική τους ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή η Λίβερπουλ βέβαια δεν κοντράρεται εύκολα. Κρατάω το G/G στο 1.80, καθώς η Γουλβς έχει πολλή ποιότητα μεσοεπιθετικά και το σερί των 7 συνεχόμενων No Goal της Λίβερπουλ είναι αφύσικο. Ακόμα και η φετινή μέτρια Γιουνάιτεντ, παρά την απουσία του Ράσφορντ, είχε 2-3 κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει στο «Ανφιλντ» την Κυριακή.

Στα 3 σημερινά ματς, το πιο δίκαιο φαβορί κατ’ εμέ είναι η Τότεναμ, κι αυτό λόγω αντιπάλου, καθώς υποδέχεται την ουραγό Νόριτς. ΟΚ, ντεφορμέ είναι, της λείπει πολύ ο Κέιν, ωστόσο υπάρχει διαφορά δυναμικής. Αξίζει να αναφερθεί το ότι και οι 12 φετινές νίκες της Τότεναμ, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, συνδυάστηκαν με Οver, κοντά στο δίφραγκο το 1+Over, το κρατάω.

Στο Λιγκ Καπ Γαλλίας, σήμερα έχουμε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό. Υπενθυμίζω ότι παράταση δεν υπάρχει πλέον, απευθείας πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Το 1.30 στο διπλό της Παρί δεν έχει καμία αξία, η Ρεμς με τους «μεγάλους» παραδοσιακά είναι ανταγωνιστική, είναι άλλωστε και η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος στο Παρίσι, χωρίς καν να δεχτεί γκολ (0-2). Πολύ σφιχτή ομάδα, μαζί με την Παρί έχουν τις καλύτερες άμυνες στη Γαλλία φέτος, το 2.30 του Under αξίζει το ρίσκο του, κρατάω το μεσοβέζικο 2-3 γκολ στο 2.15.

Στο Κύπελλο Βελγίου έχουμε τους πρώτους ημιτελικούς, ακολουθούν ρεβάνς αρχές Φλεβάρη. Η Κλαμπ Μπριζ είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει την κούπα, αφού έχουν αποκλειστεί ήδη όλοι οι υπόλοιποι «μεγάλοι» της χώρας. Στο πρωτάθλημα έχει κλειδώσει ήδη την 1η θέση ενόψει πλέι οφ, άρα θα παίξει με την καλύτερη δυνατή 11άδα, πολύ πιθανό να εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία συμπλήρωσε 3 σερί ήττες χωρίς να σκοράρει με το 0-3 από τη Γκενκ την Κυριακή. Στο Μπριζ έπαιξε δυο φορές την περίοδο των Χριστουγέννων, έχασε 2-0 από την Σερκλ και 4-0 από την Κλαμπ, τώρα δεν θα έχει λόγω τιμωρίας και τον αρχισκόρερ της (7 γκολ, 7 ασίστ), κρατάω τον άσο με μηδέν παθητικό κοντά στο 2.00.

Στο Κύπελλο Ισπανίας, όπου τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ πλέον, σημείο που αξίζει το ρίσκο του είναι ο άσος της Μιραντές κοντά στο 4.00, αύριο Πέμπτη. Στη Σεγούντα Ντιβιζιόν δεν κυνηγά κάτι, άρα θα τα δώσει όλα για μια διάκριση στο κύπελλο, την στιγμή που η Θέλτα «καίγεται» στην Πριμέρα και σίγουρα θα κάνει εκτεταμένο rotation ενόψει του εξάποντου με την Εϊμπαρ. Πού μυαλό για κύπελλο κοινώς…

Ανάλογη επιλογή ρίσκου από το Κύπελλο Αγγλίας, ο άσος της Τρανμίρ στο 5.00+. Την Πέμπτη υποδέχεται τη Γουότφορντ, η οποία σίγουρα θα παίξει με πάρα πολλές αλλαγές, καθώς 48 ώρες πριν, βράδυ Τρίτης, έπαιζε με την Αστον Βίλα για το πρωτάθλημα! Στο ματς του Λονδίνου προηγήθηκε 3-0 και ισοφαρίστηκε, δεν θέλει και πολύ να γίνει η έκπληξη. Και τα δύο αυτά σημεία, σηκώνουν χαλαρά κάλυψη στο Χ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΑΟ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ G/G

ΤΟΤΕΝΑΜ – ΝΟΡΙΤΣ 1 & OVER

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ 1 & NO GOAL

ΡΕΜΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 2-3 ΓΚΟΛ

ΠΕΜΠΤΗ

ΑΡΗΣ – ΞΑΝΘΗ G/G

ΓΟΥΛΒΣ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ G/G

ΜΙΡΑΝΤΕΣ – ΘΕΛΤΑ 1 DNB

ΤΡΑΝΜΙΡ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 1Χ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.