Favori & Outsider: Ποντάρισμα σε… Βελγίδες και Ευρωπαίες

Θανάσης Κυλώνης07 Μαρτίου 2020

Αφήσαμε πίσω μας ένα μεσοβδόμαδο με παιχνίδια κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα Σ/Κ, που για κάποιες ομάδες μοιάζει με… αγγαρεία και περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού σε λίγα 24ωρα έχουν κρίσιμα ευρωπαϊκά ραντεβού. Στοιχηματικά, οι περισσότερες εξ αυτών σηκώνουν κόντρα.

Στη Γαλλία για παράδειγμα, η Παρί όσο κι αν δείχνει ασυναγώνιστη, θα έχει σίγουρα πολλές αλλαγές και το μυαλό της στη ρεβάνς με τη Ντόρτμουντ, όπου καλείται να ανατρέψει το 2-1 της Γερμανίας. Παίζει στο Στρασβούργο, όπου τα 2 τελευταία χρόνια δεν κερδίζει, πρόπερσι μάλιστα έχασε. Οι Αλσατοί κόντρα στους «μεγάλους» πάντα βγάζουν χαρακτήρα, κοντά στο 5.00 ο άσος, χαλαρά σηκώνει και κάλυψη. 

Πιο νορμάλ επιλογή, ο άσος της Ντιζόν στο 1.85. Καίγεται και στο γήπεδό της αποκτά άλλη δυναμική, για την ουραγό Τουλούζ η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πλέον μετά από 17 ήττες στα 18 τελευταία ματς! Στα υπόψιν και ο άσος της Λιλ στο ντέρμπι με τη Λυών με έπαθλο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ισχυρή εντός έδρας, φορμαρισμένη και σαφώς πιο ξεκούραστη από τη Λυών που έπαιξε μέσα σε μια εβδομάδα με Γιουβέντους, Σεντ Ετιέν και Παρί, μένοντας μάλιστα με 10 παίκτες για 30’ στον ημιτελικό της Τετάρτης με την Παρί.

Με το ίδιο σκεπτικό στη Γερμανία, θα ρισκάρω στον άσο της Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ. Με νίκη την προσπερνά και ανεβαίνει 3η έχοντας κι ένα ματς λιγότερο, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν έχει για να κρατήσει δυνάμεις, σε αντίθεση με τη Ντόρτμουντ που παίζει μεσοβδόμαδα τη ρεβάνς στο Παρίσι. Και νομοτελειακά να το δούμε, είναι οξύμωρο στατιστικά για ένα τέτοιο ζευγάρι να μετρά 10 σερί νίκες η Ντόρτμουντ μέσα – έξω. Στο 3.15 ο άσος, μαζί με g/g εκτοξεύεται.

Στην Αγγλία, η κόντρα που στέκει περισσότερο είναι αυτή της ντεφορμέ, κουρασμένης και ελλιπέστατης Τότεναμ στην έδρα της Μπέρνλι, η οποία είναι στα πάνω της και κυνηγά πλέον Ευρώπη. Τα «σπιρούνια» είναι άλλη ομάδα χωρίς τους Κέιν, Σον, Σισοκό, την Τετάρτη έπαιξαν παράταση με τη Νόριτς και ο Μουρίνιο παραδέχθηκε μετά το ματς πως θα πρέπει να επιλέξει ποιο από τα ερχόμενα παιχνίδια θα χτυπήσει. Αυτό με τη Μπέρνλι σήμερα ή την ρεβάνς της Τρίτης με τη Λειψία; Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει άλλη αίγλη, πιθανότατα σήμερα θα ξεκουράσει βασικούς, στο 2.70 ο άσος.

Κόντρα στις φιναλίστ του Κυπέλλου

Στην Ισπανία, λέω να κοντράρω και τις δύο ομάδες που παίζανε ημιτελικό-ρεβάνς την Πέμπτη. Στο 3.00 ο άσος της Βαγαδολίδ που δεν έχει σωθεί ακόμα και πετυχαίνει την Μπιλμπάο σε κατάσταση… μέθης μετά την πρόκρισή της στον τελικό ύστερα από χρόνια, στο 2.15 ο άσος της ισχυρής εντός έδρας Λεβάντε που υποδέχεται την κουρασμένη και απογοητευμένη Γρανάδα, η οποία τα έδωσε όλα την Πέμπτη. Στο πρωτάθλημα άλλωστε, εντελώς χαλαρή είναι.

Και κλείνω με Βέλγιο, όπου έχουμε απόψε (όλα τα ματς ταυτόχρονα) την προτελευταία αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Ασχολούμαι μόνο με παιχνίδια που έχουν μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ξεκινώντας από το Μαλίν - Εουπεν, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, έχοντας τελευταία αγωνιστική την 7η Γκενκ εκτός έδρας. 

Η Μαλίν μετρά 3 σερί νίκες με συνολικό σκορ 9-0, η Εουπεν σώθηκε και μαθηματικά την περασμένη εβδομάδα, εκτός έδρας μετρά 8 ήττες στα 9 τελευταία ματς δεχόμενη 5 και 6 γκολ από Σιντ Τρούιντεν και Αντερλεχτ αντίστοιχα στις δυο τελευταίες εξόδους της. Ο άσος πληρώνει 1.55, μαζί με over πάει στο 2.30. Στο Αντερλεχτ - Ζούλτε Βάρεγκεμ, οι «μωβ» είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το 2/2 και να περιμένουν γκέλες των Μαλίν, Γκενκ για να έχουν ελπίδες για την 6η θέση. Στις δύο τελευταίες νίκες τους πέτυχαν 9 γκολ, η Ζούλτε είναι … όσα παν κι όσα έρθουν ομάδα, ο άσος μαζί με over πάει από το 1.40 στο 2.00. Στο Μουσκρόν - Μπέβερεν, κίνητρο έχει μόνο η φιλοξενούμενη ουραγός. Βάσει αυτού το διπλό στο 3.15 αξίζει το ρίσκο του, μιλάμε βέβαια για μια ομάδα που μετρά 6 σερί ήττες. 

Κρατάω το καλοπληρωμένο για βέλγικο ματς over στο 1.85, πέντε σερί μετρά η Μπέβερεν που θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε σωτηρία, 4/6 τελευταία μετρά και η αδιάφορη Μουσκρόν που θα παίξει ανοιχτά. Το combo με g/g πάει στο 2.20. Στο ντέρμπι του Μπριζ, αυτή που καίγεται περισσότερο είναι η Σερκλ, αφού η πρωτοπόρος Κλαμπ θα μπει ούτως ή άλλως στα πλέι-οφ του τίτλου με σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα. 

Σιγά-σιγά θα έχει στο μυαλό της και τον τελικό του κυπέλλου που πλησιάζει, έχει και αρκετά καλές σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο με τη μικρή συμπολίτισσα Σερκλ, η οποία ναι μεν μετρά 4 σερί νίκες, αλλά ακόμα δεν έχει σωθεί, καθώς τελευταία αγωνιστική παίζει «τελικό επιβίωσης» με την Οστάνδη. Παράγοντας έδρα δεν υφίσταται καθώς παίζουν και οι δύο στο «Γιαν Μπρέιντελ», το 3.20+ στο Χ2 αξίζει το ρίσκο του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 1Χ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1 & G/G

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΤΟΤΕΝΑΜ 1

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ 1 & OVER

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ Χ2

ΜΑΛΙΝ – ΕΟΥΠΕΝ 1 & OVER

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΜΠΕΒΕΡΕΝ OVER & G/G

ΝΤΙΖΟΝ – ΤΟΥΛΟΥΖ 1

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ 1

ΛΕΒΑΝΤΕ – ΓΡΑΝΑΔΑ 1

ΛΙΛ – ΛΥΩΝ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.